Course number:
22-2626

Vervolgcursus Feng Shui interieur design

Vervolgcursus Feng Shui interieur design

Verdiep je kennis van Feng Shui en doe meer praktijkervaring op in het inrichten van je eigen huis/appartement of een werkplek.

Feng Shui leert ons hoe we onze leefruimtes zo kunnen inrichten en ontwerpen dat er een evenwichtige en harmonieuze omgeving voor het leven ontstaat. Wanneer je huis in balans is en Chi-energie, de levenskracht, vrij kan stromen, verbetert niet alleen je welzijn, maar ook gezondheid en relaties. 

De cursus is geschikt voor iedereen die

 • die geïnteresseerd is in Feng Shui, reeds bekend is met de basisconcepten en zich wil verdiepen in deze mooie oosterse levensfilosofie, of  
 • de 6 weeks cursus Feng Shui Interieur inrichting aan de Volksuniversiteit heeft gevolgd    

Deze cursus is gericht op de verdieping in Feng Shui filosofie en op de oefeningen met de praktische toepassingen en oplossingen voor veranderingen in je huis. We gaan de samenhang en de relatie tussen de 5 elementen Aarde, Water, Hout, Metaal en Vuur dieper bestuderen om bewust te worden van de manieren waarop deze 5 verschillende kwaliteiten Chi energie in het huis beïnvloeden.   

Met veel voorbeelden en oefeningen in groepsverband leer je hoe je specifieke veranderingen in huis kunt aanbrengen en Chi activeren in de 9 individuele zones van de Bagua, gerelateerd aan de 9 levensthema’s. Tijdens deze cursus is er ruimte en tijd om eigen vragen en voorbeelden in te brengen. 

Er komen verschillende onderwerpen aan bod:

Les 1: 5 elementen van Feng Shui, Yin & Yang, balans en de kwaliteiten van de energie vertaald in het interieur, 4 Hemelse dieren en het fundament van de voordeur.

Les 2: Bagua, de acht trigrammen van de I Tjing en 9 individuele zones met 9 levensthema’s  Analyse van de energie flow met de Bagua, hoe we de kleuren, materialen, vormen, planten en decoratieve hulpmiddelen per zone en per levensthema kunnen gebruiken om de optimale en gezonde energie flow te cultiveren, praktische voorbeelden.

Les 3: Personaliseren van je woning  
Inzicht en kennis vergroten in je eigen geboorte-element, energetische identiteit, Nine Star Ki toepassen om de persoonlijke leef- en werkomgeving af te stemmen op je eigen energie element, en zo meer harmonie en balans te scheppen in je leven.   

Les 4: Huis als spiegel van jezelf 
Verfrissende kijk naar de diepere betekenis van thuis, hoe je zelfbeeld, onbewuste wensen, emoties en ziel worden weerspiegeld in je huis, en hoe je kan beginnen aan een huisverbetering die echt ruimte maakt voor je ziel. 

Les 5: Geuren, Essentiële oliën en kristallen
Geuren kunnen je laten ontspannen, je stemming een boost geven of een bepaalde sfeer creëren in elke kamer. Je leert wat etherische (essentiële) oliën zijn, hoe ze thuis gebruikt kunnen worden en het belangrijkste, hoe kan je herkennen of een olie ‘natuurlijk’ is of synthetisch. 
Kristallen (edelstenen) worden gebruikt voor bescherming van je huis en voor het herstellen van harmonie en balans. Je leert over de belangrijke eigenschappen van de meest voorkomende kristallen, en de beste manieren om ze thuis te plaatsen.  

Les 6:  Praktische oefeningen en voorbeelden van uit praktijk 
Bespreken voorbeelden uit de praktijk.

 • 6 lessons of 2 hrs Show details
  • 1: Thursday 9 Feb 2023 - 19:30 – Zandvliet Lyceum – 3.01
  • 2: Thursday 16 Feb 2023 - 19:30 – Zandvliet Lyceum – 3.01
  • 3: Thursday 23 Feb 2023 - 19:30 – Zandvliet Lyceum – 3.01
  • will lapse: Thursday 2 Mar 2023
  • 4: Thursday 9 Mar 2023 - 19:30 – Zandvliet Lyceum – 3.01
  • 5: Thursday 16 Mar 2023 - 19:30 – Zandvliet Lyceum – 3.01
  • 6: Thursday 23 Mar 2023 - 19:30 – Zandvliet Lyceum – 3.01
 • € 260,00
 • ir. Darina Veen
Course start
Lesvorm