Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 19-2015

Gratis seizoensopeningslezing - Bob Dylan en de academia

Gratis seizoensopeningslezing - Bob Dylan en de academia
Cursuscode: 19-2015

Dat Bob Dylan een van de belangrijkste muzikanten en dichters van zijn generatie is, staat eigenlijk buiten kijf. Ook vanuit de academia wordt zijn werk op waarde geschat. Met de toekenning van de Nobelprijs voor Literatuur heeft hij definitief zijn plaats verworven in het pantheon van de groten. Toch schuurt het tussen Dylan en de professoren. Wie de monografen leest, krijgt de indruk dat zijn nummers zich zo eenvoudig laten verklaren of vangen. Dylan zelf lijkt ook wars van academische aandacht. Gedurende zijn lange carrière heeft hij vaak laten merken dat hij niet erg gecharmeerd is van wetenschappelijke lezingen van zijn werk. 

De openingslezing verkent de stroeve verhouding tussen de artiest en de wetenschappelijke lezer. Waar loopt het spaak, en hoe komt dat? Natuurlijk zal de muziek niet ontbreken.

De openingslezing is gratis toegankelijk, maar inschrijven is verplicht. Je kunt maximaal 4 plaatsen per persoon reserveren. Het is niet noodzakelijk via onderstaande link de hele inschrijfprocedure te doorlopen. Het volstaat om een e-mail met je na(a)m(en) te sturen naar info@volksuniversiteitdenhaag.nl

Donderdag 12 september 2019
1 les van 0 uur en 45 min aanvangstijd 19:30
Prijs: € 0,00
Dhr. J. (Jesper) Doolaard
19:30 - 20:15
Locatie: Zandvliet Lyceum (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
J. (Jesper) Doolaard
J. (Jesper) Doolaard