Cursuscode: 22-2051

Lezingenserie - Toetanchamon en de Vallei der Koningen

Cursuscode: 22-2051

Op 4 november dit jaar is het 100 jaar geleden dat de Britse archeoloog Howard Carter middenin de Vallei der Koningen in Egypte een trap vond die naar beneden leidde. Na drie dagen graven kwam onderaan deze trap een verzegelde doorgang tevoorschijn. Het gat werd weer dichtgegooid, want Howard Carter moest wachten tot de financier van de opgravingen, Lord Carnavon, in Egypte arriveerde. Op 26 november 1922 keken de twee mannen door een gat in de verzegelde deur in het graf en zagen ‘vreemde dieren, beelden en goud, overal de glinstering van goud’. Het graf van de onbekende farao Toetanchamon bleek zo goed als intact te zijn.

Hoewel de vondst van het graf van Toetanchamon de grootste ontdekking in de Vallei der Koningen was, zijn er voor en na 1922 veel meer bijzondere vondsten in de Vallei der Koningen gedaan. Zo werd in 1905 het ongeschonden graf van de overgrootouders van Toetanchamon gevonden en in 1995 het enorme graf van de zonen van Ramses II opgegraven.

Deze lezingenserie gaat over de opgraving van het graf van Toetanchamon en andere ontdekkingen in de Vallei der Koningen.

Vallei der Koningen

* Als u lid bent van de Openbare Bibliotheek Den Haag, ontvangt u € 7,50 korting en betaalt u € 33,50 voor deze lezingenserie. Vermeld uw lidmaatschapsnummer bij de opmerkingen op het inschrijfformulier en kies bij betaling voor automatische incasso.

Vrijdag 4 november 2022
3 lezingen van 2 uur aanvangstijd 14:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. drs. D. (Diana) de Wild
Locatie: Centrale Bibliotheek (klik hier voor de adresgegevens)
drs. D. (Diana) de Wild
"Mijn naam is Diana de Wild. Ik heb aan de Universiteit van Leiden klassieke en Egyptische archeologie gestudeerd. Vertellen over deze twee onderwerpen doe ik met veel plezier. Daarom geef ik sinds 1991 zowel rondleidingen in het Museum van Oudheden in Leiden als cursussen en lezingen over thema???s uit de Griekse, Romeinse en Egyptische oudheid, o.a. bij volksuniversiteiten."
//-->