Volksuniversiteit Den Haag
070-3280341 (10.00-13.00 uur)
Cursuscode: 17-2053

Nineveh

Nineveh
Cursuscode: 17-2053

In oktober 2017 opent in het Rijksmuseum van Oudheden een tentoonstelling over Nineveh, één van de hoofdsteden van het Assyrische Rijk. De bloeiperiode van Nineveh lag in de achtste en zevende eeuw v.Chr.. Toen bouwden Assyrische koningen als Assoerbanipal grote paleizen in de stad. De wanden van de paleizen waren voorzien van gekleurde reliëfs. Op de reliëfs zijn de goden en beschermgeesten van de Assyriërs te zien. De belangrijkste figuur op de reliëfs was echter de koning. Hem zien we vechten tegen zijn vijanden waarop de goden en de koning als veldheer te zien zijn. Veel van deze reliëfs zijn in de negentiende eeuw naar westerse musea gehaald.
Nineve ligt nu in het noorden van Irak. Helaas is het lange tijd in handen van IS geweest, zodat er vele verwoestingen zijn aangericht.


* Als u lid bent van de Openbare Bibliotheek Den Haag, ontvangt u € 2,50 korting en betaalt u € 11,- voor deze lezing. Vermeld uw lidmaatschapsnummer bij de opmerkingen op het inschrijfformulier.

Vrijdag 17 november 2017
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 14:00
Prijs: € 13,50
Docente: Mw. drs. D. (Diana) de Wild
14:00 - 16:00
Locatie: Centrale Bibliotheek (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
drs. D. (Diana) de Wild
drs. D. (Diana) de Wild
"Mijn naam is Diana de Wild. Ik heb aan de Universiteit van Leiden klassieke en Egyptische archeologie gestudeerd. Vertellen over deze twee onderwerpen doe ik met veel plezier. Daarom geef ik sinds 1991 zowel rondleidingen in het Museum van Oudheden in Leiden als cursussen en lezingen over thema’s uit de Griekse, Romeinse en Egyptische oudheid, o.a. bij volksuniversiteiten."