Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 21-2191

NLP gevorderdencursus

NLP gevorderdencursus
Cursuscode: 21-2191

Ben je nog steeds nieuwsgierig en wil je nog meer weten, zien, horen en ervaren van NLP, dan is dit vervolg op de introductiecursus NLP wat voor jou!

Onderwerpen die aan bod komen in de vervolgcursus NLP:
- Oogpatronen
- Ankeren van stemmingen
- Submodaliteiten
- Veranderen van (beperkende) overtuigingen
- Waarden
En nog veel meer…

Oogpatronen
Is het jullie wel eens opgevallen dat als je iemand bijvoorbeeld een vraag stelt, dat mensen dan met hun ogen een bepaalde kant opgaan? Wat zou dan de reden zijn dat ze dan doen? Zou je willen leren hoe je aan de buitenkant van iemand kunt zien, hoe iemand van binnen denkt? 

Ankeren
Wil jij jezelf in een vermogende stemming brengen, wanneer jij dat wil? De achterliggende gedachte van het proces van ankeren is 'gevoelens zijn geëvalueerde sensaties'. In het proces van ankeren roepen je  bepaalde stemmingen op en maak je de verbinding met een specifieke prikkel. Het proces van ankeren is een zinvolle vaardigheid voor iedereen die in staat wil zijn zichzelf te sturen.

Submodaliteiten
Heb je dat wel eens meegemaakt dat iemand tegen je zegt “je moet eens wat afstand nemen”, of  “je moet eens wat kleur in je leven brengen” of“je moet de dingen niet zo zwaar nemen”.
Hebben ze je er dan meteen verteld hoe je dat moet doen? Vaak niet hè? Zou het dan niet handig zijn om te weten hoe je dit kunt doen door middel van submodaliteiten, de kleinste bouwstenen van onze gedachten, die mede bepalend zijn voor de intensiteit van onze ervaringen? 

Veranderen van (beperkende) overtuigingen
Hoe waardevol zou het zijn om met behulp van submodaliteiten aan de slag te gaan met jouw eigen beperkende overtuigingen, of zelf iemand anders daarin te begeleiden? Het antwoord is gelegen in een echte attitude, namelijk die van nieuwsgierigheid en bereidheid om te experimenteren! 

Waarden
Vraag jij jezelf weleens af hoe het komt dat je ’s ochtends met plezier opstaat om bij voorbeeld naar je werk te gaan (of waarom nog niet?) Waarden zijn die dingen die jij belangrijk vindt in verschillende contexten van je leven. Ze motiveren je vooraf om te doen wat je doet én achteraf evalueren ze hoe tevreden je bent met het resultaat. Ze sturen ieder moment van de dag op onbewust nivo én je kunt je er bewust van worden.

Lesmateriaal: Reader is verkrijgbaar bij de docente (€ 6,50).

Woensdag 16 maart 2022
6 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 194,00
Mw. drs. W.R. (Wendy) Gijben
19:30 - 22:00
Locatie: Zandvliet Lyceum (klik hier voor de adresgegevens)
drs. W.R. (Wendy) Gijben
drs. W.R. (Wendy) Gijben
"Mijn naam is Wendy Gijben. Ik ben een energieke, enthousiaste trainer met een positieve en krachtige impact op mijn omgeving, een open en directe communicatiestijl, een praktische inslag en no-nonsense mentaliteit, mét respect voor ieders wereldmodel. Ik neem met plezier het woord én ben ook in staat om te luisteren! Ik ben geboren in 1972 als jongste dochter van een groenteboer en een huisvrouw en heb 1 oudere zus. Na mijn studie communicatiewetenschappen heb ik 10 jaar gewerkt in de uitzendbranche en bij STIMOROL/Cadbury in diverse sales- en marketingfuncties. Na een kennismaking met de succesvolle verandermethodiek NLP heb ik in 2006 WENS Training & Coaching opgericht. Ik ben opgeleid in NLP, oplossingsgericht - en systemisch werk met families en organisaties aan het NTI-NLP in Limmen. Ik volgde workshops bij Matthias Varga von Kibéd, Insa Sparrer en John Grinder en ben voor het NLP-trainersexamen opgeleid."
//-->