Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 21-2183

NLP intro

NLP intro
Cursuscode: 21-2183

Je kent vast wel het gevoel niet op dezelfde ‘golflengte’ te zitten met je gesprekspartner. Hoe komt dat zo en wat kun je doen om dat te veranderen? Zou je willen weten hoe je in een (sollicitatie)gesprek nóg beter contact kunt maken? Heb je wel eens last van een ongewenste stemming en beïnvloedt dat je doen en laten? Ben je benieuwd hoe jouw eigen ‘gebruiksaanwijzing’ in elkaar zit, en die van anderen? Zou je jezelf beter willen motiveren om zo veel mogelijk uit het leven te halen? Doe je te vaak dingen die je niet wilt, terwijl wat je wel wilt maar niet lijkt te lukken? Wil je meer weten over wat jou stuurt? 

Inzicht in je eigen manier van communiceren is belangrijk wanneer je de communicatie met anderen wilt verbeteren. Hoe kom ik bij de ander over en is dat ook mijn bedoeling? In deze cursus leer je hoe je kunt afstemmen op je gesprekspartner om zo de communicatie effectiever te laten verlopen.

Je krijgt antwoorden op vragen als:
— Wat is dat precies neuro-linguïstisch programmeren?
— Hoe komt het dat het de ene keer wél lukt om je doel te bereiken en de andere niet?
— Hoe sluit ik optimaal aan bij mijn gesprekspartner, bijv. in een (sollicitatie)gesprek?
— Hoe verwerk ik informatie en hoe communiceer ik eigenlijk met mezelf?
— Hoe geef ik de dingen aan mezelf weer en wat doet dat met mijn stemming?
— Hoe mooi zou het ook zijn om minder plezierige gebeurtenissen vanuit een nieuw gezichtspunt te kunnen bekijken zodat je ze kunt beschouwen als waardevolle leerervaringen?

NLP, voluit ‘neuro-linguïstisch programmeren’, geeft inzicht in de bewuste én onbewuste structuren en processen die je gedrag en resultaten beïnvloeden. NLP is minder een theorie en veel meer een antwoord op: “Hoe doe ik dat?”. Met behulp van leuke en bruikbare oefeningen gaan we tijdens de zes cursusavonden in op dergelijke vragen. Het verschaft een theoretisch kader en is direct toepasbaar in de praktijk.

Lesmateriaal: Reader is verkrijgbaar bij de docente (€ 6,50).

Kijk hier naar enkele lesfragmenten: cursus NLP 


Na de introcursus kun je verdergaan met een gevorderdencursus.

Woensdag 19 januari 2022
6 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 194,00
Mw. drs. W.R. (Wendy) Gijben
19:30 - 22:00
Locatie: Zandvliet Lyceum (klik hier voor de adresgegevens)
drs. W.R. (Wendy) Gijben
drs. W.R. (Wendy) Gijben
"Mijn naam is Wendy Gijben. Ik ben een energieke, enthousiaste trainer met een positieve en krachtige impact op mijn omgeving, een open en directe communicatiestijl, een praktische inslag en no-nonsense mentaliteit, mét respect voor ieders wereldmodel. Ik neem met plezier het woord én ben ook in staat om te luisteren! Ik ben geboren in 1972 als jongste dochter van een groenteboer en een huisvrouw en heb 1 oudere zus. Na mijn studie communicatiewetenschappen heb ik 10 jaar gewerkt in de uitzendbranche en bij STIMOROL/Cadbury in diverse sales- en marketingfuncties. Na een kennismaking met de succesvolle verandermethodiek NLP heb ik in 2006 WENS Training & Coaching opgericht. Ik ben opgeleid in NLP, oplossingsgericht - en systemisch werk met families en organisaties aan het NTI-NLP in Limmen. Ik volgde workshops bij Matthias Varga von Kibéd, Insa Sparrer en John Grinder en ben voor het NLP-trainersexamen opgeleid."
//-->