Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 21-2196

NLP vergevorderdencursus

NLP vergevorderdencursus
Cursuscode: 21-2196

Ben je nog steeds nieuwsgierig en wil je nog meer weten, zien, horen en ervaren van NLP?
Dan is dit vervolg op de vervolgcursus NLP wat voor jou!

Onderwerpen die aan bod komen:
- Visual Squash
- Strategieën
- Logische nivo's
- Taal
En zoals altijd nog veel meer…

Waarden (conflicten opruimen met Visual Squash)
Ken je dat, zo'n gevoel dat je aan de ene kant zegt "ik wil graag naar de 3e cursus" en aan de andere kant "ik wil ook thuis zijn". Alsof je in een spagaat zit tussen 2 mogelijkheden en dat wat je ook kiest, er altijd een "maar" opduikt die het soms lastig maakt en meestal een hoop energie kost.
Zou je willen ontdekken wat de hogere intentie hiervan is, zodat je conflict (of hoe je het ook wil noemen) wat minder lading krijgt?
Of heb je geen idee waar ik het over heb, maar zou je het leuk vinden om je groepsgenoten hierin te begeleiden?

Strategieën (oa opsta-en Disney strategie)
Kun jij altijd goed uit bed komen, plannen in actie omzetten, beslissingen nemen en daar ook achter blijven staan? En of het antwoord nu ja of nee is, weet je dan ook hoe doe je dat doet? Achter elk gedrag zit een structuur en we besteden een hele avond aan oa jouw motivatie-, beslissing- of overtuigingsstrategie.
En hoe mooi zou het zijn om inzicht te hebben in je eigen strategieën en die van een ander, zodat jij nog bewuster jouw strategieën functioneel kan inzetten?

Logische nivo's
De structuur van de logische nivo's kun je ALTIJD en OVERAL gebruiken: in elke omgeving, bij wat je ook doet op nivo van gedrag en vaardigheden, gedreven door jouw waarden en wie je bent met een bepaald doel voor ogen. En hoe zou het zijn om deze nivo's ook in je lijf te ervaren en praktisch toe te passen, bv in de context van werk/relatie/vriendschap etc?

Taal (Milton & Meta model)-
Ik weet dat je persoonlijke ontwikkeling en communicatie belangrijk vindt, want anders had je je geen 10 avonden in NLP verdiept, toch?
En misschien vraag jij je af wanneer we verder ingaan op de L (linguistisch = taal) van NLP en ben je nieuwsgierig naar de taalpatronen van Milton Erickson, Martin Luther King en andere succesvolle sprekers. Het is goed je af te vragen hoe het komt dat we dat eerder nog niet hebben gedaan. Want het feit dat je je dit afvraagt betekent al dat je erover nadenkt en dat maakt dat je het nog makkelijker op zal pikken. En iedere keer als dit onderwerp aan de orde komt zijn er altijd mensen die zich verbazen hoe onbewust bekwaam ze eigenlijk al zijn met taal. ; o )
Of misschien vraag je je wel af hoe het komt dat sommige mensen soms problemen zien, waar jij ze helemaal niet ziet. En stel je voor dat je je nog bewuster gaat bekwamen in het Metamodel om mensen in deze situaties terug te brengen naar zintuiglijk waarneembare werkelijkheid. Hoe handig zal dat voor jou zijn, thuis, met je famile, in de supermarkt of op je werk? 

Woensdag 18 mei 2022
3 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 97,00
Mw. drs. W.R. (Wendy) Gijben
19:30 - 22:00
Locatie: Zandvliet Lyceum (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
drs. W.R. (Wendy) Gijben
drs. W.R. (Wendy) Gijben
"Mijn naam is Wendy Gijben. Ik ben een energieke, enthousiaste trainer met een positieve en krachtige impact op mijn omgeving, een open en directe communicatiestijl, een praktische inslag en no-nonsense mentaliteit, mét respect voor ieders wereldmodel. Ik neem met plezier het woord én ben ook in staat om te luisteren! Ik ben geboren in 1972 als jongste dochter van een groenteboer en een huisvrouw en heb 1 oudere zus. Na mijn studie communicatiewetenschappen heb ik 10 jaar gewerkt in de uitzendbranche en bij STIMOROL/Cadbury in diverse sales- en marketingfuncties. Na een kennismaking met de succesvolle verandermethodiek NLP heb ik in 2006 WENS Training & Coaching opgericht. Ik ben opgeleid in NLP, oplossingsgericht - en systemisch werk met families en organisaties aan het NTI-NLP in Limmen. Ik volgde workshops bij Matthias Varga von Kibéd, Insa Sparrer en John Grinder en ben voor het NLP-trainersexamen opgeleid."