Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 22-2225

Workshop mooi kijken

Workshop mooi kijken
Cursuscode: 22-2225

Het doel van deze cursus is dat je leert hoe je positief in het leven kunt staan. Fotografie wordt gebruikt als middel om te komen tot een optimistisch zelfbeeld. De fotografie is niet het doel, maar je gaat wel beter fotograferen. Geen psychologie, maar een praktische cursus waarin we lekker gaan fotograferen. Een fotocamera kijkt vanwege diverse redenen vanuit een ander perspectief. Door met fotografie bezig te zijn kun je tot andere conclusies komen met verwondering, zingeving, inspiratie en energie tot gevolg.

Bijna iedere fotograaf is op zoek naar schoonheid. Ook al is het te fotograferen onderwerp nog zo akelig, vervelend of saai, de fotograaf zet het mooi in beeld. Een fotograaf is een expert in mooi kijken. Een fotojournalist wil met de foto’s een beeld van de maatschappij geven. Dat kan alleen wanneer de fotograaf zich heel bewust is van de samenleving.

De workshop bestaat uit de volgende onderdelen:

· De vierkante meter: de beperkte ruimte dwingt tot beter kijken met de boodschap dat in de meest lelijke dingen schoonheid te vinden is.

· De slechtste foto: ontdek hoe moeilijk het is om iets te maken wat in en in slecht of lelijk is en dat de definitie van lelijk of slecht voor iedereen anders is.

· Blind fotograferen: leer intuïtief werken en denken.

· Brainstorm: leg je zelf geen beperkingen op en kijk groot.

·  Zelfportret: wordt bewust van jezelf, wie ben je en wie wil je zijn.

We gaan er van uit dat je een fotocamera hebt, maar dat hoeft niets bijzonders te zijn. De camerafunctie van een smartphone is al voldoende.

Marco de Groot is al 30 jaar fotograaf en geeft al ruim 20 jaar fotografie les. In samenwerking met een steunpunt voor mentale gezondheid, heeft hij een pilot ontwikkeld. Het doel van deze pilot was: Mensen middels fotografie meer bewust maken van zichzelf en hun plek in de samenleving. Door ‘mooi te kijken’, wordt het leven een stuk gemakkelijker.

 

Woensdag 5 oktober 2022
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 110,00
Dhr. M.J. (Marco) de Groot
10:00 - 12:00
Locatie: Klokhuis (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
M.J. (Marco) de Groot
M.J. (Marco) de Groot
Fotograaf is een prachtig beroep, maar ik vind het eigenlijk nog mooier om mijn passie voor fotografie over te brengen op anderen. En dat doe ik al sinds 1989 voor mijn eigen bedrijf ‘Oog in het zeil’ (https://ooginhetzeil.com/) De naam geeft precies aan wat naar mijn visie de functie van een docent is. Ik houd een oogje in het zeil tijdens het leerproces van mijn cursisten. Gedurende 25 jaar was ik professioneel fotograaf in de richting autonome kunstfotografie. Na 25 jaar werd het tijd om iets anders te doen. Overdag maak ik meubels voor mijn bedrijf ‘Lijfhout’ (https://lijfhout.nl/) En omdat ik het les geven en het enthousiasme van de cursisten niet kan missen blijf ik in de avonden les geven. Ik houd een oogje in het zeil.
//-->