Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 19-3871

Cursus trompet - beginners

Cursus trompet - beginners
Cursuscode: 19-3871

De kleinkoperfamilie bestaat uit de trompet, cornet en bugel. Op deze instrumenten kun je in veel orkesten spelen, van jazzband tot harmonieorkest, van brassband tot fanfare en van salsaband tot symfonieorkest.

Trompetten klinken vrij hoog en hebben een doordringende toon. Je kunt zeker met een trompet in vrijwel elk orkest of band terecht. Cornetten klinken iets minder scherp en bugels klinken heel rond en zijn ook heel mooi in de jazzmuziek. Trompetten zijn al heel oud. In de oudheid werd al op een ramshoorn gespeeld. In de barokperiode was vooral de natuurtrompet (zonder ventielen) heel populair. Vanaf ongeveer 1820 hebben trompetten 3 ventielen waarmee je alle tonen binnen een oktaaf kunt spelen. Met behulp van lipspanning, ventielcombinaties en zeker ook een juiste ademhaling kunnen we alle tonen nu spelen, handig voor liedjes!

Wat leer je?
In deze cursus voor beginners ga je in een kleine groep (4-6 cursisten) de basisvaardigheden van het trompet spelen leren.

Het eerste jaar wordt vooral de methode ‘Horen lezen en spelen’ en ‘Samen leren spelen’ gebruikt. Leuke vlotte stukjes met cd-begeleiding in diverse stijlen. Op een rustige manier leren we notenlezen maar ook op gehoor spelen is in de les een onderdeel. Daarna kan er zelf gekozen worden voor bijv. musicalliedjes, swingende stukken en zeker ook mooie klassieke werken. Bij alles staat plezier in muziek maken voorop.

De trompetdocent adviseert je graag waar je een trompet kunt kopen of huren.

LET OP!

Trompet- en trombonecursisten zitten samen in een groepje.

Woensdag 25 september 2019
14 lessen van 1 uur aanvangstijd 19:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 329,00 Betaling in 4 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. T.D. (Theo) Hartman
19:15 - 20:15
Locatie: Zuid57 (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
T.D. (Theo) Hartman
T.D. (Theo) Hartman
Activiteiten van Theo Hartman (1958): Trompet- en trombonedocent in Den Haag, Capelle a/d IJssel, Rotterdam en De Lier Westland. Actief in diverse ensembles, waaronder Duo Beyond Limits, Background Gents Duo, Continuous Brass en Triple Berry Trio.