Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 21-3002

Cursus gitaar - beginners

Cursus gitaar - beginners
Cursuscode: 21-3002

In deze algemene cursus van 14 weken leer je in een kleine groep van 4-6 deelnemers de basis van het gitaar spelen.

In elke bijeenkomst wordt de lestijd gesplitst in twee hoofddelen. Het eerste deel bestaat uit het leren van het notenschrift. Deelnemers leren de basisnoten op de gitaar per snaar, twee of drie noten per snaar. Op deze manier leren zij om eenvoudige melodieën te lezen en spelen, zowel met vingertechnieken als met een plectrum. De tweede helft van de les wordt besteed aan akkoorden en liedjes. Naast het leren spelen van open majeur en mineur akkoorden en van populaire liedjes (die de docent aanlevert), worden de deelnemers aangemoedigd om hun eigen muzikale smaak te ontdekken en de opgedane kennis te gebruiken om liedjes te spelen die zij zelf interessant vinden.

Na het leren van de verschillende basisakkoorden maken de cursisten kennis met de “blues toonladder”, die veel gebruikt wordt in blues-, rock- en popliedjes. Ook leer je hoe je eenvoudige gitaarsolo’s kunt improviseren terwijl je wordt begeleid door de andere deelnemers die de akkoorden aanslaan.Dit is een algemene gitaarcursus en de nadruk ligt niet op één specifieke muziekstijl. In plaats daarvan behandelen we verschillende muziekstijlen, zowel met de voorbeelden uit het lesboek als het extra materiaal van de docent. Rock, pop, klassiek, folk, blues en wereldmuziek komen allemaal aan bod.

Het doel van deze cursus is dat cursisten een goede algemene basiskennis krijgen van het gitaar spelen. Je leert op een gestructureerde manier te oefenen en steeds beter te worden.

Deze cursus wordt vervolgd met een half-beginnerscursus. Daarna is het mogelijk de opgedane kennis verder te ontwikkelen door meer specifieke genres en stijlen te ontdekken die aansluiten bij de persoonlijke smaak.

Wat heb je nodig voor deze cursus?

- een akoestische gitaar met stalen of nylon snaren in bespeelbare conditie
(de docent kan bepalen of je instrument in bespeelbare conditie is)
- een plectrum, medium dikte
- het lesboek- Hal Leonard Methode voor gitaar deel 1 (incl. cd ca. € 21,-).

 

Vrijdag 18 februari 2022
14 lessen van 1 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 338,00 Betaling in 4 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. (Thomas) Preda
19:00 - 20:00
Locatie: Zuid57 (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
(Thomas) Preda
(Thomas) Preda
Thomas Preda is een 19 jarige musicus, opgegroeid in Den Haag. Van kleins af aan bespeelt Thomas al vele verschillende instrumenten waaronder de elektrische gitaar, akoestische gitaar, piano, contrabas en de elektrische bas. Daarnaast produceert Thomas zijn eigen muziek en is hij een singer/rapper/songwriter. Samen met zijn broer Eduard heeft hij al vele optredens in Nederland, maar ook in het buitenland gegeven. Verschillende festivals, concerten, tv opnames bij onder andere Podium Witteman, interviews in de krant en radio opnames waaronder NPO Radio 4. Afgelopen jaar, nadat Thomas zijn gymnasium diploma heeft behaald aan Christelijk Gymnasium Sorghvliet, werd hij toegelaten op het Berklee college of Music te Boston, Amerika. Helaas is dit niet doorgegaan door COVID-19, maar zodra het allemaal weer als vanouds is, gaat Thomas zeker terug naar Boston om voort te bouwen op zijn kennis en talenten. Thomas geeft les in elektrische (bas)gitaar & akoestische gitaar. 'We kunnen samen duiken in muziektheorie, techniek, kampvuurakkoorden, complexe jazz en popliedjes. De les is in te richten naar eigen keus en we kunnen het les per les aankijken of een stuk nemen waar we grondig mee aan de slag gaan voor een paar lessen. Kortom, alles is mogelijk'
//-->