Cursus gitaar (9-12 jaar) - beginners

In deze algemene cursus van 16 weken leer je in een kleine groep van 4-6 deelnemers de basis van het gitaar spelen.

In elke bijeenkomst wordt de lestijd gesplitst in twee hoofddelen. Het eerste deel bestaat uit het leren van het notenschrift. Deelnemers leren de basisnoten op de gitaar per snaar, twee of drie noten per snaar. Op deze manier leren zij om eenvoudige melodieën te lezen en spelen, zowel met vingertechnieken als met een plectrum. De tweede helft van de les wordt besteed aan akkoorden en liedjes. Naast het leren spelen van open majeur en mineur akkoorden en van populaire liedjes (die de docent aanlevert), worden de deelnemers aangemoedigd om hun eigen muzikale smaak te ontdekken en de opgedane kennis te gebruiken om liedjes te spelen die zij zelf interessant vinden.

Na het leren van de verschillende basisakkoorden maken de cursisten kennis met de “blues toonladder”, die veel gebruikt wordt in blues-, rock- en popliedjes. Ook leer je hoe je eenvoudige gitaarsolo’s kunt improviseren terwijl je wordt begeleid door de andere deelnemers die de akkoorden aanslaan.Dit is een algemene gitaarcursus en de nadruk ligt niet op één specifieke muziekstijl. In plaats daarvan behandelen we verschillende muziekstijlen, zowel met de voorbeelden uit het lesboek als het extra materiaal van de docent. Rock, pop, klassiek, folk, blues en wereldmuziek komen allemaal aan bod.

Het doel van deze cursus is dat cursisten een goede algemene basiskennis krijgen van het gitaar spelen. Je leert op een gestructureerde manier te oefenen en steeds beter te worden.

Deze cursus wordt vervolgd met een half-beginners cursus. Daarna is het mogelijk de opgedane kennis verder te ontwikkelen door meer specifieke genres en stijlen te ontdekken die aansluiten bij de persoonlijke smaak.

Wat heb je nodig voor deze cursus?

- een akoestische gitaar met stalen of nylon snaren in bespeelbare conditie
(de docent kan bepalen of je instrument in bespeelbare conditie is)
- een plectrum, medium dikte
- het lesboek Cees Hartog, De kleine gitaarstarter 1 (ca. € 16,95).

Ooievaarspas:  50% tot maximum van 165 euro per kalenderjaar.
Kinderen Doen Mee 100% Kinderen Doen Mee regeling

Vrijdag 15 maart 2019
16 lessen van 1 uur aanvangstijd 17:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 305,00 Betaling in 4 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. S. (Sahil) Bahl
Boek: De kleine gitaarstarter 1 (klik hier voor meer informatie)
Locatie: Zuid57 (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
S. (Sahil) Bahl
Sahil Bahl heeft een bachelor of arts in music management en klassieke gitaar behaald aan de California State University, Northridge, in de Verenigde Staten. Hij speelt al 23 jaar gitaar in verschillende stijlen zoals pop/rock, folk, blues en klassiek. Hij heeft tien jaar ervaring in het geven van gitaarles, waar hij veel voldoening uit haalt. Sahil geeft groepslessen en privélessen in de eerder genoemde stijlen aan zowel kinderen als volwassenen van alle niveaus. Ook geeft Sahil ukulelelessen aan kinderen en volwassenen. Sahil is tevens actief als singer songwriter, producer en componist.