Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 21-3461

Cursus piano (6-11 jaar) - beginners en half-beginners

Cursus piano (6-11 jaar) - beginners en half-beginners
Cursuscode: 21-3461

Leer pianospelen bij Muziekschool Zuid57!

De piano is een kleurrijk en veelzijdig instrument. Als je hierop speelt vorm je een groot orkest, waarbij de vingers de orkestleden zijn. De dirigent ben jezelf!  Fluisterzachte klanken, luid hamerende geluiden en melancholieke melodieën kunnen aan het instrument worden ontfutseld. De piano is een geweldige uitlaatklep voor emoties. Ook leent de pianoforte (Italiaans voor: zacht-sterk) zich voor samenspelen. Denk hierbij aan 4-handig spel op één of twee piano’s, en als begeleiding van andere instrumenten. Bij alles staat plezier in muziek maken voorop.

Met de beginners nemen we een kijkje in het binnenste van de piano om te zien hoe alles werkt. Daarna luisteren en wegwijs raken op het 88 toetsen tellende klavier. Houding, spelen met het rechterpedaal en liedjes: alles komt reeds in de eerste les aan bod. Naast het spelen op gehoor komen natuurlijk ook zaken als het notenlezen en de opbouw van akkoorden aan de orde. Er is ruimte voor een breed scala aan muziekstijlen. Tevens behoort leren improviseren tot de mogelijkheden.

Met de half-beginners gaan we verder met zaken als het notenlezen en de opbouw van akkoorden. Er is ruimte voor een breed scala aan muziekstijlen. Tevens behoort leren improviseren tot de mogelijkheden.

In de lesruimte hebben wij de beschikking over een prachtige akoestische piano en zes digitale instrumenten, alle voorzien van pedaal en koptelefoon.

Ooievaarspas: 50% tot maximum van 165 euro per schooljaar.
Kinderen Doen Mee 100% Kinderen Doen Mee regeling

Woensdag 29 september 2021
16 lessen van 1 uur aanvangstijd 13:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 319,00 Betaling in 4 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. A. (Armin) Segger
13:00 - 14:00
Locatie: Zuid57 (klik hier voor de adresgegevens)
A. (Armin) Segger
A. (Armin) Segger
Activiteiten van pianist Armin Segger (1959): Pianodocent in Den Haag en Lunteren, repetitor op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, actief in diverse ensembles, waaronder Mind the Gap Experience en Continuous Brass. Solist in recitals met werken van uiteenlopende componisten. Componist van werken voor piano.
//-->