Cursus trombone (9-12 jaar) - beginners

De grootkoperfamilie bestaat uit de trombone, hoorn, bariton, euphonium en tuba. Op deze instrumenten kun je in vele orkesten en bands spelen, van jazzband tot harmonieorkest, van brassband tot fanfare en van salsaband tot symfonieorkest.

Trombones klinken vrij laag en hebben een krachtige toon. Je kunt in vrijwel elk orkest of band met de trombone terecht. In vroegere tijden had je ook trombones met ventielen. Tegenwoordig speelt men vooral op de schuiftrombone. De schuif wordt ‘coulisse’ genoemd en hiermee kun je alle tonen binnen een oktaaf spelen. Met behulp van lipspanning, schuifpositie en zeker ook een juiste ademhaling kunnen we alle tonen spelen, handig voor liedjes!

Wat leer je?
Je kunt ongeveer met 8 jaar beginnen op de trombone, als je je voortanden gewisseld hebt. Het eerste jaar wordt vooral de methode ‘Horen lezen en spelen’ en ‘Samen leren spelen’ gebruikt. Leuke vlotte stukjes met cd-begeleiding in diverse stijlen. Op een rustige manier leren we notenlezen maar ook op gehoor spelen is in de les een onderdeel. Daarna kan er zelf gekozen worden voor bv. musicalliedjes, swingende stukken en zeker ook mooie klassieke werken. Bij alles staat plezier in muziek maken voorop.

De trombonedocent adviseert je graag waar je een trombone kunt kopen of huren.

LET OP!
Trombone- en trompetleerlingen zitten samen in een groepje.

Woensdag 25 september 2019
16 lessen van 1 uur aanvangstijd 18:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 310,00 Betaling in 4 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. T.D. (Theo) Hartman
Locatie: Zuid57 (klik hier voor de adresgegevens)
T.D. (Theo) Hartman
Activiteiten van Theo Hartman (1958): Trompet- en trombonedocent in Den Haag, Capelle a/d IJssel, Rotterdam en De Lier Westland. Actief in diverse ensembles, waaronder Duo Beyond Limits, Background Gents Duo, Continuous Brass en Triple Berry Trio.