Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 21-3112

Cursus ukelele - beginners

Cursus ukelele - beginners
Cursuscode: 21-3112

Hou je van muziek maar heb je geen ervaring? Wil je nummers makkelijk en snel leren spelen? Kies dan voor een ukulele!

De ukulele is een handzaam instrument met een vrolijk geluid. Het lijkt op een gitaar maar is veel kleiner en heeft maar vier snaren in plaats van zes. Het is ook goedkoop en makkelijk om mee te nemen.

In deze cursus leer je akkoorden en eenvoudige slagtechnieken die je gebruikt om nummers te spelen. Vele muziekstijlen kunnen op de ukulele worden gespeeld. Ook in de cursus worden diverse muziekstijlen aangeleerd. Je leert ook tokkelen en basis muziektheorie. Je kunt verwachten dat je binnen een paar weken al een klein repertoire hebt.

Voor de lessen wordt een ukulele met standaard stemming gebruikt: g-c-e-a

Vrijdag 18 februari 2022
14 lessen van 1 uur aanvangstijd 20:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 338,00 Betaling in 4 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. (Thomas) Preda
20:00 - 21:00
Locatie: Zuid57 (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
(Thomas) Preda
(Thomas) Preda
Thomas Preda is een 19 jarige musicus, opgegroeid in Den Haag. Van kleins af aan bespeelt Thomas al vele verschillende instrumenten waaronder de elektrische gitaar, akoestische gitaar, piano, contrabas en de elektrische bas. Daarnaast produceert Thomas zijn eigen muziek en is hij een singer/rapper/songwriter. Samen met zijn broer Eduard heeft hij al vele optredens in Nederland, maar ook in het buitenland gegeven. Verschillende festivals, concerten, tv opnames bij onder andere Podium Witteman, interviews in de krant en radio opnames waaronder NPO Radio 4. Afgelopen jaar, nadat Thomas zijn gymnasium diploma heeft behaald aan Christelijk Gymnasium Sorghvliet, werd hij toegelaten op het Berklee college of Music te Boston, Amerika. Helaas is dit niet doorgegaan door COVID-19, maar zodra het allemaal weer als vanouds is, gaat Thomas zeker terug naar Boston om voort te bouwen op zijn kennis en talenten. Thomas geeft les in elektrische (bas)gitaar & akoestische gitaar. 'We kunnen samen duiken in muziektheorie, techniek, kampvuurakkoorden, complexe jazz en popliedjes. De les is in te richten naar eigen keus en we kunnen het les per les aankijken of een stuk nemen waar we grondig mee aan de slag gaan voor een paar lessen. Kortom, alles is mogelijk'
//-->