Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 18-2902

Stadsacademie Den Haag - opleiding tekenen en schilderen 2e jaar

Stadsacademie Den Haag - opleiding tekenen en schilderen 2e jaar
Cursuscode: 18-2902

In het tweede  jaar starten we met het vervolg op de module groot ruimtelijk. Het leslokaal en het schoolgebouw vormen de inspiratie voor grote studies waarin de ruimte en daarin aanwezige objecten het onderwerp zijn. 

Er wordt getekend vanuit verschillende standpunten met veel aandacht voor perspectief, lijnvoering en het weergeven van licht en donker. 

Bij de module model zal de anatomie verder uitgewerkt worden. Door de weergave- met olie- en acrylverf- van beweging, verkortingen, structuur en perspectief wordt het model steeds meer een echt ‘mens’. Bij portret beoefenen we het perspectief in het gelaat door een gekanteld hoofd vanuit verschillende standpunten weer te geven. Extra aandacht gaat uit naar de spieren die aan de oppervlakte liggen, en oriëntatie punten welke zichtbaar zijn onder de huid, denk aan jukbeenderen. De schaduwwerking die nodig is om deze subtiele hoogteverschillen te laten zien zal vanzelfsprekend veel aandacht krijgen. Bij deze modules zullen waar nodig modellen aanwezig zijn. 

stadsacademie den haag

In de modules stilleven en klein ruimtelijk proberen we beeldaspecten als volume, licht/donker, kleur, structuur en de 7 kleurcontrasten eigen te maken en gaan we dieper in op de compositie van een tekening of schilderij. We verkennen perspectief in de compositie door het schilderen van hoge en lage stillevens. Ook het tweede jaar zal worden afgesloten met een werkbespreking.

Bijkomende modelkosten: max. 80 euro

De sessies duren van 9.30-12.00 uur en 12.30-15.00 uur.

Zaterdag 15 september 2018
30 lessen van 5 uur aanvangstijd 09:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 1,275,00 Betaling in 4 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. H. (Hans) Tutert, Dhr. J. (Jaap) Maartense, Dhr. P. (Peter) Kempeneers, Dhr. M. (Maarten) Demmink, Mw. A. (Ardi) Brouwer, Dhr. S.J.A. (Siebrand) Weitenberg, Mw. S.E.M. (Saskia) van Dijk
09:30 - 14:30
Locatie: Zuid57 (klik hier voor de adres gegevens)
H. (Hans) Tutert
H. (Hans) Tutert
Hans Tutert studeerde o.a. af als docent tekenen/handenarbeid (Academie, Tilburg); in 1988 aan de HKU, Utrecht, afdeling beeldhouwen & faculteit architectuur. Sindsdien werkt hij als beeldend kunstenaar. Vanaf 1995 werkt Hans regelmatig in Barcelona. De Wackers-Academie Amsterdam volgde in 2001; Specialisatie-lessen 'kleur-in-schaduw' te Amsterdam in 2001-2003). Tutert ontving diverse project-subsidies, de kunstprijs van de stad Gouda, in 2001 een stipendium van het Fonds BKVB, en studeert nu filosofie.