Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 18-2903

Stadsacademie Den Haag - opleiding tekenen en schilderen 3e jaar

Stadsacademie Den Haag - opleiding tekenen en schilderen 3e jaar
Cursuscode: 18-2903

Het 3e jaar staat in het teken van herhaling van het 2e jaar en verdieping om tot een eigen stijl te komen en deze verder te ontwikkelen. 

Dit jaar komt groot ruimtelijk op meerdere manieren aan de orde, zowel als binnenruimte aan het begin van het jaar, als aan het einde van de cursus, waarin een achttal lessen landschap zal worden gegeven. Bij de module model zal het model meer dan voorgaande jaren in een ruimtelijke omgeving geplaatst worden, en door persoonlijk kleurgebruik, compositiekeuze en inkadering wordt de modelstudie ook een middel om tot een eigen stijl te komen. 

Bij klein ruimtelijk en stilleven worden o.m. de stofuitdrukking en plooien uitgebreid behandeld. Metaal, hout, steen, vacht en alle denkbare andere materialen kunnen worden getekend en geschilderd. Compositie, structuur, handschrift, een ruimer kleurenpalet en persoonlijke opvattingen worden besproken en in de praktijk gebracht. 

De module portret begint met het tekenen van emoties in het gezicht, en eindigt met het schilderen van een compleet portret, waarin zoveel mogelijk de individuele trekken van het model met een eigen schilderstijl en kleurkeuze worden gecombineerd. 

stadsacademie den haag

Het derde jaar wordt afgerond met de module landschap, waarbij zowel het ‘pure’ landschap als de stedelijke omgeving het onderwerp is. Er zal bij voorkeur buiten geschilderd worden, waarbij kadering, formaat en de correcte weergave van licht/donker en ruimte belangrijk zijn. Naast de formele beeldaspecten is er ook aandacht voor de weergave van lucht, water en ‘stoffage’ van het landschap. 

De materialen die gebruikt worden zijn o.a. acrylverf, houtskool en watervaste stift. 

Het derde jaar wordt afgesloten met een presentatie van het gemaakte werk, waarna de deelnemers een certificaat zullen ontvangen.

Bijkomende modelkosten: max. 80 euro

De sessies duren van 9.30-12.00 uur en 12.30-15.00 uur.

Zaterdag 15 september 2018
30 lessen van 5 uur aanvangstijd 09:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 1,275,00 Betaling in 4 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. H. (Hans) Tutert, Dhr. J. (Jaap) Maartense, Dhr. P. (Peter) Kempeneers, Dhr. M. (Maarten) Demmink, Mw. A. (Ardi) Brouwer, Dhr. S.J.A. (Siebrand) Weitenberg, Mw. S.E.M. (Saskia) van Dijk
09:30 - 14:30
Locatie: Zuid57 (klik hier voor de adres gegevens)
H. (Hans) Tutert
H. (Hans) Tutert
Hans Tutert studeerde o.a. af als docent tekenen/handenarbeid (Academie, Tilburg); in 1988 aan de HKU, Utrecht, afdeling beeldhouwen & faculteit architectuur. Sindsdien werkt hij als beeldend kunstenaar. Vanaf 1995 werkt Hans regelmatig in Barcelona. De Wackers-Academie Amsterdam volgde in 2001; Specialisatie-lessen 'kleur-in-schaduw' te Amsterdam in 2001-2003). Tutert ontving diverse project-subsidies, de kunstprijs van de stad Gouda, in 2001 een stipendium van het Fonds BKVB, en studeert nu filosofie.