Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 19-2911

Stadsacademie Den Haag - werkplaats

Stadsacademie Den Haag - werkplaats
Cursuscode: 19-2911

Naast de Stadsacademie Den Haag, de driejarige basisopleiding tekenen en schilderen, is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de Stadsacademie Werkplaats. 

Waar in die eerste 3 jaar op klassieke wijze naar de waarneming gewerkt wordt, is er in de Werkplaats alle ruimte voor het uitwerken van eigen ideeën en beelden. De Werkplaats is nadrukkelijk opengesteld voor alle gemotiveerde schilders met de nodige basisvaardigheden die in groepsverband van elkaar willen leren, van tijd tot tijd behoefte hebben aan een coaching-moment met betrokken docenten en gebruik willen maken van de faciliteiten die de Werkplaats biedt. 

De Stadsacademie Werkplaats bestaat uit 8 zaterdagen les van vier verschillende docenten: 2 lessen portret, 2 model en 4x landschap.
16 zaterdagen is er de mogelijkheid vrij te werken in een ruim atelier in het gebouw Zuid 57 waar schilderezels aanwezig zijn.
Vier keer in het jaar is er in deze ruimte een werkbespreking met alle cursisten, onder begeleiding van een docent. Tijdens deze bijeenkomsten worden de deelnemers gestimuleerd om elkaar feedback te geven. 

stadsacademie den haag

Bij interesse wordt vooraf een intakegesprek gehouden, waarbij gekeken wordt of de wensen en mogelijkheden van de cursist aansluiten bij de opzet van de Stadsacademie Werkplaats.

De sessies duren van 9.30 tot 12.00 uur en van 12.30 tot 15.00 uur.

 

Zaterdag 14 september 2019
30 lessen van 5 uur aanvangstijd 09:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 575,00 Betaling in 4 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. H. (Hans) Tutert, Dhr. P. (Peter) Kempeneers, Dhr. M. (Maarten) Demmink, Dhr. S.J.A. (Siebrand) Weitenberg, Mw. S.E.M. (Saskia) van Dijk
09:30 - 14:30
Locatie: Zuid57 (klik hier voor de adresgegevens)
H. (Hans) Tutert
H. (Hans) Tutert
Hans Tutert studeerde o.a. af als docent tekenen/handenarbeid (Academie, Tilburg); in 1988 aan de HKU, Utrecht, afdeling beeldhouwen & faculteit architectuur. Sindsdien werkt hij als beeldend kunstenaar. Vanaf 1995 werkt Hans regelmatig in Barcelona. De Wackers-Academie Amsterdam volgde in 2001; Specialisatie-lessen 'kleur-in-schaduw' te Amsterdam in 2001-2003). Tutert ontving diverse project-subsidies, de kunstprijs van de stad Gouda, in 2001 een stipendium van het Fonds BKVB, en studeert nu filosofie.
P. (Peter) Kempeneers
P. (Peter) Kempeneers
Ik ben beeldend kunstenaar met een 1e graads lesbevoegdheid, behaald op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten in 1994 waarna ik een vervolgstudie grafiek en schilderen gevolgd heb aan de Koninklijke Academie in Den Haag. Hierna heb ik me ontwikkeld tot schilder van Hollandse landschappen, waarvan op de website www.peterkempeneers.nl een overzicht te zien is. Mijn werk is onder meer geëxposeerd in het Kunstcentrum Haarlem en galerie Art Options in Langbroek. Sinds 2011 geef ik les aan de Stadsacademie; ik ga zoveel mogelijk met cursisten naar buiten, waarbij ik inzichtelijk maak op welke manieren het landschap geschilderd kan worden.
M. (Maarten) Demmink
M. (Maarten) Demmink
Maarten Demmink maakt schilderijen, beelden, foto???s en installaties onder het pseudoniem Demiak. Hij heeft geëxposeerd in de VS, Spanje, Rusland en Frankrijk. Hij geeft les bij Kunstcentrum Brugman Voorburg, Stadsacademie Den Haag en op de verschillende naschoolse opvanglocaties van 2Samen. In zijn lessen op de Stadsacademie ligt de nadruk op de weergave van ruimtelijkheid in het platte vlak, door middel van lichtval, kleur en atmosferisch perspectief.
S.J.A. (Siebrand) Weitenberg
S.J.A. (Siebrand) Weitenberg
Siebrand Weitenberg (1960) Beeldend kunstenaar, woont en werkt in Den Haag Van 1980-1986 Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag . Van 1978 ??? 1980 de pedagogische Academie te Heemstede. Ik maak werk binnen een door mij gekozen thema. De afgelopen jaren heb ik me vooral gericht op het initiëren, organiseren en begeleiden van diverse kunstprojecten. Mijn werk bevindt zich in diverse particuliere verzamelingen, bedrijven en instellingen.
S.E.M. (Saskia) van Dijk
S.E.M. (Saskia) van Dijk
Voorburg 1960 Opleiding: KABK Den Haag Uitgangspunten voor mijn vrije werk zijn vormen, kleuren en structuren die ik tegenkam op mijn reizen naar Mali, aangevuld met eigen beelden en ideeën. Ik werk zowel in het platte vlak als 3-dimensionaal. (zie: www.semvandijk.nl) Naast het beoefenen van mijn kunstenaarschap geef ik teken- en schilderlessen. Ik ben als docent sinds de oprichting in 2009 verbonden aan de Stadsacademie. Tekenen en schilderen begint met kijken. Hoe langer je kijkt hoe meer je gaat zien. De kunst is om niet alles wat je ziet weer te geven maar dat te filteren.