Volksuniversiteit Den Haag
Cursuscode: 18-2915

Stadsacademie Den Haag - werkplaats atelierpakket

Stadsacademie Den Haag - werkplaats atelierpakket
Cursuscode: 18-2915

Naast de Stadsacademie Den Haag, de driejarige basisopleiding tekenen en schilderen, is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de Stadsacademie Werkplaats. 

Waar in die eerste 3 jaar op klassieke wijze naar de waarneming gewerkt wordt, is er in de Werkplaats alle ruimte voor het uitwerken van eigen ideeën en beelden. De Werkplaats is nadrukkelijk opengesteld voor alle gemotiveerde schilders met de nodige basisvaardigheden die in groepsverband van elkaar willen leren, van tijd tot tijd behoefte hebben aan een coaching-moment met betrokken docenten en gebruik willen maken van de faciliteiten die de Werkplaats biedt. 

Als je mee wilt doen aan de Werkplaats, kun je uit twee varianten kiezen: 

Stadsacademie Werkplaats atelierpakket en Stadsacademie Werkplaats lespakket

Het atelierpakket bestaat uit ca. 40 zaterdagen, van september t/m juni, waarop met medecursisten gewerkt kan worden in een ruim atelier op Zuid57. 

Binnen die 40 zaterdagen zitten 4 coaching-dagen, waarbij een docent aanwezig is om feedback te geven op je werk en dat van je medecursisten. Dit zorgt altijd voor boeiende discussies en je leert veel van elkaars werk- en zienswijze. 

Aan het eind van het jaar volgt er een presentatie van het werk. 

stadsacademie den haag

Het lespakket bestaat uit 10 zaterdagen les van vier verschillende docenten: 2 lessen portret, 2 model en 4x landschap. Twee keer in het jaar is er een werkbespreking met alle cursisten, onder begeleiding van een docent. Net als bij het atelierpakket word je tijdens deze bijeenkomsten gestimuleerd om elkaar feedback te geven. 

Het is heel goed mogelijk om beide pakketten te combineren, wanneer je zowel veel vrij wilt schilderen als ook nog af en toe les wilt krijgen! 

Bij interesse wordt vooraf een intakegesprek gehouden, waarbij gekeken wordt of de wensen en mogelijkheden van de cursist aansluiten bij de opzet van de Stadsacademie Werkplaats.

De sessies duren van 9.30 tot 12.00 uur en van 12.30 tot 15.00 uur.

 

Zaterdag 1 september 2018
40 lessen van 5 uur aanvangstijd 09:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 510,00 Betaling in 4 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. H. (Hans) Tutert, Dhr. P. (Peter) Kempeneers, Dhr. M. (Maarten) Demmink, Mw. S.E.M. (Saskia) van Dijk
09:30 - 14:30
Locatie: Zuid57 (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
H. (Hans) Tutert
H. (Hans) Tutert
Hans Tutert studeerde o.a. af als docent tekenen/handenarbeid (Academie, Tilburg); in 1988 aan de HKU, Utrecht, afdeling beeldhouwen & faculteit architectuur. Sindsdien werkt hij als beeldend kunstenaar. Vanaf 1995 werkt Hans regelmatig in Barcelona. De Wackers-Academie Amsterdam volgde in 2001; Specialisatie-lessen 'kleur-in-schaduw' te Amsterdam in 2001-2003). Tutert ontving diverse project-subsidies, de kunstprijs van de stad Gouda, in 2001 een stipendium van het Fonds BKVB, en studeert nu filosofie.