Cursusnummer:
24-2160

Zomerlezing - Wetenschap of spiritualiteit? Waarom niet beide?

Zomerlezing - Wetenschap of spiritualiteit? Waarom niet beide?

We leven in een overgangstijd en de klimaatcrisis is daar de belangrijkste manifestatie van. Dit vraagt een bezinning op de rol van ons als mensheid op deze planeet. Een die ons beter

toerust op het creatief en hoopvol omgaan met alle veranderingen en een best mogelijke wereld te creëren voor alle levensvormen.

Op het terrein van religie en spiritualiteit komt er een stroom van informatie op gang van onder andere schrijvers, kwantum en neurowetenschappers, psychologen, filosofen en kunstenaars die de jongere generatie inspireert. Op basis van wetenschappelijke inzichten wordt het duidelijk dat we het materialistische wereldbeeld geleidelijk achter ons laten. Er bestaat een andere werkelijkheid achter de materiele wereld die deze beïnvloedt. Een visie die de religieuze tradities in oost en west en de indigenous people al eeuwen verkondigen in eigen poëtische, symbolische en mythische taal.

In deze lezing worden een aantal nieuwe ontwikkelingen besproken op het gebied van spiritualiteit en wetenschap. Inzichten van recente schrijvers maar ook van oudere denkers die in deze tijd weer herontdekt worden waaronder de mystici, Teilhard de Chardin, Jean Gebser en anderen. De ontwikkeling van het bewustzijn en de evolutie van de kosmos en de aarde spelen bij veel van deze schrijvers een grote rol.

Een interessante en actuele lezing die je aanzet tot denken en doen.

* Wanneer je lid bent van de Openbare Bibliotheek Den Haag, ontvang je 10% korting op deze cursus. Vermeld je lidmaatschapsnummer onderaan op het inschrijfformulier in het vakje 'Pasnummer'; de korting wordt dan automatisch verwerkt.

  • 1 les van 2 uur Toon details
    • 1: vrijdag 5 jul 2024 - 14:00 – Centrale Bibliotheek – Dok B - 4e etage
  • Schrijf je op tijd in. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen bepalen we of de cursus op de genoemde datum kan starten.
  • € 24,00
  • Anja Schaafsma
  • Centrale Bibliotheek Toon adres-info
Startdatum
Lesvorm