Open in de browser

NIEUWSBRIEF Volksuniversiteit Den Haag

april 2018 Ineens is het lente geworden buiten. Tijd voor het ontluiken van nieuw leven. Wil jij ook je potentieel laten groeien en bloeien? Dan is het nú de tijd om iets nieuws te gaan leren. Of je kennis en kunde verder uit te breiden. Word je op een ontspannen manier bewust van je omgeving en jezelf door Mindful te gaan wandelen, of leer je eigen blokkades te tackelen met PRI. Maar natuurlijk kun je ook gewoon je communicatievaardigheden leren verbeteren. Of een serie kunstlezingen bijwonen. En als je meer bezoekers naar je eigen website wilt trekken, dan is de workshop zoekmachinemarketing een aanrader. Lees hieronder snel verder om meer hierover te weten te komen.

Verhuizing dagsecretariaat

In de eerste week van juli verhuist ons dagsecretariaat van de Van Alkemadelaan naar cultuur- en cursuscentrum ZUID57 in de Zuidlarenstraat. Na de zomervakantie is het dagsecretariaat in unit 0.16 op de parterre geopend van maandag t/m vrijdag 10.00-13.00 uur.

De dagcursussen die op de Van Alkemadelaan plaatsvonden, verhuizen naar 't Klokhuis in de Celebesstraat.

Ons avondsecretariaat blijft bereikbaar in Lyceum Zandvliet van maandag t/m donderdag van 18.30-21.00 uur.

Ken uzelve... en sta bewuster in het leven

Wil je ontsnappen aan de ratrace in je leven en in je hoofd? Leer met mindfulness hoe jíj weer de controle over jouw gedachten krijgt in plaats van je gedachten over jou. In de 3-delig cursus Mindful wandelen maak je kennis met mindfulness en andere technieken die je helpen dichter bij jezelf te komen en bewuster en ontspannender in het leven te staan. Door mindfulness te combineren met beweging en natuur creëer je de optimale situatie om je geest tot kalmte te bewegen. De cursus start op woensdag 23 mei.

Wil je liever kijken naar belemmerende patronen in jezelf? Wil je weten waarom je soms inééns zo boos wordt? Of waarom je van een kleine kritische opmerking al enorm onzeker of verdrietig kunt worden? Of waardoor emotionele zaken juist van je af lijken te glijden alsof het niets is? Dit heeft allemaal te maken met strategieën die je al vanaf je vroege kindertijd onbewust toepast. Je kunt deze leren te doorzien en doorbreken met behulp van de cursus Past Reality Integration (PRI). De cursus start op maandag 14 mei.

Pas op! Klimaatverandering!!

Klimaatverandering. Het is een begrip waar je niet meer omheen kunt. Klimaatverandering kan potentieel alles op zijn kop zetten, ook hier in Nederland. Hoe gaan we hiermee om? Deze vraag wordt steeds belangrijker naarmate de snelheid en kracht van deze veranderingen toenemen. Het kan verontrustend zijn en de verleiding te doen alsof er niets aan de hand is, is groot. Maar je kunt er ook voor kiezen om juist wél te kijken naar wat er nu gebeurt in het klimaatsysteem. Welke effecten heeft dit op onze samenleving? En... kunnen onze levens veel liefdevoller worden en ons veel meer voldoening brengen? Hoe, dat leer je in de 4-delige cursus Klimaatverandering die start op maandag 14 mei.

Presenteren kun je leren

Heb je eerder een basiscursus Spreken in het openbaar gevolgd of elders al enige ervaring opgedaan? In mei start er een verdiepingscursus. In deze vijfdelige cursus verleggen we de focus naar het publiek. Wat hebben je luisteraars nodig en hoe speel je daar op in? De cursus start op maandag 4 juni.

Communiceren kun je leren

Heb je de NLP gevorderdencursus gevolgd? Meld je dan vooral ook aan voor de NLP vergevorderdencursus, om je in- en externe communicatie nog verder te verbeteren, zodat je kunt excelleren als een pro. De driedelige cursus start op donderdag 24 mei.

Figuratie van drie schilderlevens

Op 15 mei start een interessante 3-delige lezingenserie over drie moderne figuratieve schilders: Lucian Freud, David Hockney en Chuck Close.

Zij laten zien dat de figuratieve schilderkunst nog steeds een enorme energie kan genereren. Ze zijn alle drie schilders die tegen de wind in bewust kozen voor de figuratie, maar alle drie vanuit heel verschillende motieven.

In deze serie hoor en zie je hoe het drietal reageerde op de eigen tijd, op de ontwikkelingen in de kunst, waarmee een aantal essentiële aspecten van het moderne schilderen worden aangeroerd, zoals het putten uit kunstgeschiedenis. Een rode draad in de lezingen is hoe de carrières van het drietal zich in de loop van de tijd hebben ontwikkeld, maar ook andere aspecten van hun (schilder)levens worden belicht. Interesse? Schrijf je dan nu in: De schilderlevens van Lucian Freud, David Hockney en Chuck Close. De startdatum is dinsdag 15 mei.

Ik zie, ik zie... jouw website!

Heb je een eigen website en wil je leren hoe deze hoger in Google komt te staan, zodat mensen jouw website makkelijker vinden? Hoe bepaalt die zoekmachine eigenlijk de volgorde van de zoekresultaten? Hoe schrijf je goede webteksten voor je site? In de driedelige workshop Zoekmachinemarketing word je helemaal bijgepraat. Zowel SEO als SEA komen hierin aan bod. De cursus start op maandag 4 juni

Excursies naar Amsterdam en Antwerpen

De sectie Hebreeuws organiseert in mei twee excursies: naar het Joods Cultureel Kwartier in Amsterdam op zondag 7 mei en naar het Diamantmuseum in Antwerpen op donderdag 10 mei. Heb je interesse in de Joodse cultuur? Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Voor meer info kun je contact opnemen met docent Peter Luzac via mail@luzac.demon.nl.

Meivakantie

Ons secretariaat is gesloten van vrijdag 27 april t/m vrijdag 11 mei.

Wij wensen iedereen een fijne meivakantie!

Van Alkemadelaan 1, 2597 AA Den Haag, (070) 328 03 41
www.volksuniversiteitdenhaag.nl

Afmelden? Stuur een reply op dit bericht.

Andere vragen of opmerkingen?
Mail naar info@volksuniversiteitdenhaag.nl.