Open in de browser

NIEUWSBRIEF Volksuniversiteit Den Haag

april 2019 In april lopen de eerste taalcursussen al weer af en de meestgestelde vraag is dan ook: wanneer kan ik me inschrijven voor het vervolg? Dat kan vanaf half juni, wanneer onze nieuwe cursusgids uitkomt en het nieuwe programma online zal staan. Maar het seizoen is zeker nog niet voorbij. Ook in mei en juni zijn er nog allerlei boeiende activiteiten: van Bob Dylan tot Afrikaanse filosofie, van mindful wandelen tot spreken in het openbaar en van internetvaardigheden tot Japans schilderen. Bloei dit voorjaar op, niet alleen door de zon, maar ook door iets nieuws te leren!

Bob Dylan - Come gather 'round people

Ben je fan van Bob Dylan, of (nog) niet, maar zou je wel meer willen weten over dit popicoon, dat als eerste singer-songwriter ooit de Nobelprijs voor de Literatuur won? Schrijf je dan nu in voor de 5-delige lezingenserie die start op woensdag 15 mei. Tijdens deze reeks lezingen zal literatuurwetenschapper, historicus en fervent Dylanliefhebber Jesper Doolaard je wegwijs maken in de muziek en teksten van Bob Dylan. Daarbij is zowel het historisch kader van belang als de tekstuele kant van de songs. Voor meer info en inschrijving klik hier.

Afrikaanse filosofie

Ex Africa semper aliquid novi

Bestaat er zoiets als Afrikaanse filosofie? Jazeker! Wat kun je hiervan leren? In deze 2-delige cursus kom je dat te weten en wordt de Afrikaanse filosofie, als relatieve nieuwkomer in de Wereldfilosofie, afgezet tegen de andere tradities. Je zoekt daarmee de grensgebieden van de filosofie op en staat (opnieuw) stil bij de vraag: Wat is filosofie eigenlijk? Deze cursus is onderdeel van de Wijsgerige Jaargang, maar kan ook los gevolgd worden. De cursus start in mei, zowel op dinsdagavond (14 mei) als op donderdagmiddag (16 mei). Voor meer info en inschrijving, klik hier.

Wandel je mindful

Wil je dichter bij jezelf komen en uit de ratrace van je bestaan stappen, zodat je meer rust en focus in je leven krijgt? Heb je veel last van stress? Doe dan mee aan de 3-delige cursus Mindful wandelen. In deze cursus ervaar je wat mindfulness voor je kan betekenen. Door mindfulness te combineren met beweging en natuur krijg je een optimale beleving. De cursus is ook geschikt voor beginners. De cursus start op woensdag 8 mei, in het Haagse bos.

Presenteren kun je leren

Krijg jij klamme handjes en een hartslag van 200 als je een praatje moet houden op je werk, een bruiloft of bij een opening? En weet je niet goed hoe je een interessant verhaal vertelt? Je bent niet de enige! Maar: je kunt dit wel degelijk leren. Na onze 5-delige cursus Spreken in het openbaar sta jij zelfverzekerd en met overtuiging een verhaal te vertellen dat goed in elkaar zit. En pas op: je zou het zelfs weleens leuk kunnen gaan vinden! De cursus start op maandag 13 mei.

Communiceren kun je leren

Heb je de beginners- en gevorderdencursus Neuro-Linguistisch Programmeren gevolgd, dit jaar of een van de vorige jaren? En wil je nog meer weten en ervaren van deze fascinerende methode? Grijp dan nu je kans en schrijf je in voor de NLP vergevorderdencursus, om je in- en externe communicatie nog verder te verbeteren, zodat je kunt excelleren als een pro. De driedelige cursus start op woensdag 15 mei.

Leer Japans schilderen

Ben je op zoek naar meditatief schilderen en/of creativiteit? Dan kun je in zes avonden kennismaken met sumi-e. Verscheidene facetten zijn te vinden in deze eeuwenoude Japanse kunstvorm met Chinese en westerse raakvlakken. Van gedetailleerd tot abstract, van monochroom tot zeer kleurrijk en van eenvoudig tot complex. Klik op het plaatje om een demofilmpje te bekijken. Meer info vind je hier.

Schrijfworkshop: Schatgraven in je achtertuin

Kom schatgraven in je achtertuin. Nee, niet letterlijk, maar met een pen in je hand. Wil je schrijven, maar weet je niet goed hoe en waarover? In deze workshop leer jij hoe je je eigen fantasie kunt aanboren en je gedachten en herinneringen kunt gebruiken om een verhaal te starten. De workshop is op zaterdag 18 mei. Meer info vind je hier.

Zoek maar raak!

Sinds er internetzoekmachines bestaan kan iedereen zoeken... Toch? Of ligt dat toch wat genuanceerder? Ben jij in control of laat je je zoekmachine bepalen wat je krijgt voorgeschoteld? Kom jij weleens uit je filter bubble? Herken jij nepnieuws? Goed kunnen zoeken naar informatie is nog helemaal niet zo eenvoudig, zelfs niet voor de millennials. In de 3-delige cursus Informatievaardig op het internet ga je aan de slag met informatievaardigheden. Het gaat daarbij zowel om het zoeken naar als om het selecteren en beoordelen van informatie. Start: maandag 13 mei. Voor meer info en inschrijving klik hier.

Meivakantie

Ons secretariaat is gesloten van vrijdag 19 april t/m vrijdag 3 mei.

Wij wensen iedereen een fijne meivakantie!

Zuidlarenstraat 57 (unit 57), 2545 VP Den Haag, (070) 328 03 41
www.volksuniversiteitdenhaag.nl

Afmelden? Stuur een reply op dit bericht.

Andere vragen of opmerkingen?
Mail naar info@volksuniversiteitdenhaag.nl