Open in de browser

NIEUWSBRIEF Volksuniversiteit Den Haag

augustus 2018 De zomervakantie nadert zijn einde en het nieuwe (school)seizoen begint weer in september. Na het luieren in de hangmat met 30 graden is het weer tijd voor iets actiefs, namelijk voor een inspirerende of interessante workshop of cursus. Hiermee kom je straks de herfst en winter wel door! Kijk voor ons aanbod op onze website of scoor een cursusgids. Kom kennismaken en stel al je vragen tijdens onze open dagen of op het Uitfestival. Verder ben je van harte welkom op onze gratis openingslezing op woensdagavond 12 september. Ben jij er klaar voor om iets nieuws te leren? Lees dan snel verder...

Bezoek onze open dagen

Begin september starten weer de eerste cursussen bij de Volksuniversiteit Den Haag. Ben je benieuwd welke cursussen wij komend seizoen allemaal aanbieden? Kom dan gezellig rondneuzen op onze open dagen. Je maakt kennis met onze locaties en ontmoet diverse docenten die je vragen kunt stellen. Ook is er cursusmateriaal aanwezig dat je in kunt zien. Natuurlijk vind je hier (als je die nog niet hebt) ook onze cursusgids en kun je je desgewenst meteen inschrijven voor de cursus van jouw keuze. Boekhandel Intertaal is aanwezig met een boekentafel waar je de cursusmaterialen kunt aanschaffen of bestellen.

De open dagen vinden plaats op zaterdag 1 september:

Lyceum Zandvliet (Bezuidenhoutseweg 40): 11:00-13:00 uur (aula).

Zuid57 (Zuidlarenstraat 57): 15:00-17:00 uur. De open dag valt samen met het festival Ook Van Jou, dat Theater Dakota in Zuid57 organiseert. Je vindt ons buiten op het plein met een informatietafel en enkele muziekdocenten zullen optreden. Binnen kun je kennismaken met de creativiteitsdocenten. Bekijk hier het complete programma.

Op de website is te zien van welke cursussen er docenten aanwezig zijn tijdens de open dagen: Zandvliet en Zuid57.

Op zondag 2 september zijn wij ook, zoals elk jaar, met onze kraam aanwezig op de cultuurmarkt van het Haags UITfestival op het Lange Voorhout. Je vindt ons in kraam 13. Kom langs!

Lees meer →

De gevolgen van Brexit - Gratis openingslezing

Prof. Strijards, een van de docenten bij de Volksuniversiteit Den Haag, neemt je mee in de geschiedenis naar 1963 toen de Britten bij de vrijhandelsassociatie, een voorloper van de Europese Unie, werden betrokken. Hoe ging dit in zijn werk? Wat heeft dit allemaal voor Nederland betekend? En wat zullen de gevolgen zijn voor Nederland, nu Groot-Brittannië de EU wil verlaten? Zullen grootmachten Frankrijk en Duitsland eindelijk hun gang kunnen gaan? Niet alleen economisch en commercieel zullen er mogelijk dingen veranderen, maar ook wat betreft de ontwikkeling van de gemeenschappelijke rechtsruimte en ons universele erfgoed, waarbij Nederland traditioneel deelt in de Angelsaksische culturele rijkdom.

De lezing vindt plaats op woensdag 12 september van 19.30-20.15 uur in Lyceum Zandvliet en is gratis toegankelijk, maar je moet je wel even per e-mail aanmelden. Klik hier voor meer info en inschrijving.

Uit de kunst! - Driejarige opleidingen bij de Stadsacademie

Houd jij van tekenen en schilderen en wil je je hiermee voor lángere tijd bezighouden, zodat je je hier echt goed in bekwaamt? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Vanaf september valt de Stadsacademie (die werd opgericht in 2009) onder Volksuniversiteit Den Haag. Deze academie biedt driejarige opleidingen in kunstvakken, zoals tekenen en schilderen, en is bedoeld voor ambitieuze cursisten die hier graag intensief mee aan de slag willen. Als je hiervoor kiest dan volg je elke zaterdag onderwijs. Verschillende kunstdocenten begeleiden je de gehele periode in een doorlopende lijn, zodat je echt progressie boekt in je vaardigheden.

Er zijn docenten aanwezig op de open dag in Zuid57 op 1 september. Ook bij onze stand (13) op het Uitfestival op 2 september zullen enkele docenten demonstraties verzorgen en informatie geven.

Lees meer →

Volg een gratis proefles muziek

In september starten in Zuid57 de nieuwe muziekcursussen waaronder piano, gitaar, basgitaar, ukelele, zang, songwriting, composition workshops en drums, zowel voor kinderen (al vanaf een half jaar) als voor volwassenen.

Tussen 3 en 10 september kun je verschillende introductie- en proeflessen bij ons volgen. Deelname is gratis, maar meld je wel even aan. Ga hier naar het overzicht van de proeflessen.

Op filosofische en spirituele ontdekkingstocht

Filosofie wordt vaak gebracht als een wat droge opsomming van filosofen en hun ideeën. In de Wijsgerige Jaargang (die bestaat uit verschillende ook los te volgen cursussen) wordt filosofie echter vooral opgevat als wijsbegeerte: een persoonlijke, spirituele ontdekkingstocht, waarin we een zoektocht naar wijsheid en inzicht gezamenlijk en ieder voor zich ondernemen aan de hand van de geschiedenis van de filosofie én de eigen ervaring.

Zoals elk jaar wordt ook nu weer de instapcursus Westerse filosofie aangeboden. Ga mee op reis door het oude Griekenland naar het hedendaags Europa. Deze filosofische reis van 8 weken wordt aansluitend vervolgd met een reis door de Islamitische filosofie: een nieuw onderdeel van de Wijsgerige Jaargang.

Lees meer →

Zuidlarenstraat 57 (unit 57), 2545 VP Den Haag, (070) 328 03 41
www.volksuniversiteitdenhaag.nl

Afmelden? Stuur een reply op dit bericht.

Andere vragen of opmerkingen?
Mail naar info@volksuniversiteitdenhaag.nl.