Open in de browser

NIEUWSBRIEF Volksuniversiteit Den Haag

augustus 2019 De zomer nadert zijn einde en het nieuwe cursusseizoen start weer in september. Na het luieren in de hangmat wordt het weer tijd voor iets actiefs, namelijk voor een inspirerende of interessante workshop of cursus. Hiermee kom je straks de herfst en winter wel door! Kijk voor ons aanbod op onze website of scoor een cursusgids. Kom kennismaken en stel al je vragen tijdens onze open dagen of op het UITfestival. Volg een gratis proefles muziek. Verder ben je van harte welkom op onze gratis openingslezing over Bob Dylan op donderdagavond 12 september. Lees ook het interview met de lector en Dylan-kenner Jesper Doolaard. Natuurlijk gaan in september de jaarcursussen van de Stadsacademie Den Haag en de Wijsgerige Jaargang 2019-2020 van start. Ben jij er klaar voor om iets nieuws te leren? Lees dan snel verder...

Bezoek onze open dagen

Begin september starten weer de eerste cursussen bij de Volksuniversiteit Den Haag. Ben je benieuwd welke cursussen wij komend seizoen allemaal aanbieden? Kom dan gezellig rondneuzen op onze open dagen. Je maakt kennis met onze locaties en ontmoet diverse docenten die je vragen kunt stellen. Natuurlijk vind je hier (als je die nog niet hebt) ook onze cursusgids.

Zaterdag 31 augustus in Lyceum Zandvliet (Bezuidenhoutseweg 40), 11:00-13:00 uur (aula).

Hier kun je je desgewenst meteen inschrijven voor de cursus van jouw keuze. Boekhandel Intertaal is aanwezig met een boekentafel waar je de cursusmaterialen kunt aanschaffen of bestellen. Klik hier om te zien van welke cursussen er docenten aanwezig zijn tijdens de open dag in Zandvliet.

Zaterdag 7 september in Zuid57 (Zuidlarenstraat 57), 15:00-18:00 uur.

De open dag valt samen met het festival Ook Van Jou, dat Theater Dakota in Zuid57 organiseert. Je vindt ons buiten op het plein met een informatietafel. Ook zullen enkele van onze muziekdocenten optreden. Binnen kun je o.a. kennismaken met docenten van de Stadsacademie. Bekijk hier het complete programma.

Op zondag 8 september zijn wij ook, zoals elk jaar, met onze kraam aanwezig op de cultuurmarkt van het Uitfestival Den Haag op het Lange Voorhout. Kom langs!

Gratis openingslezing - Bob Dylan en de academia

Bob Dylan is een van de belangrijkste muzikanten en dichters van zijn generatie. Ook vanuit de academia wordt zijn werk op waarde geschat. Met de toekenning van de Nobelprijs voor Literatuur heeft hij definitief zijn plaats verworven in het pantheon van de groten. Toch schuurt het tussen Dylan en de professoren. De openingslezing verkent de stroeve verhouding tussen de artiest en de wetenschappelijke lezer. Waar loopt het spaak, en hoe komt dat? Natuurlijk zal de muziek niet ontbreken. Deze lezing wordt gehouden door lector Jesper Doolaard. Lees hier ook het interview met deze Dylan-specialist.

De lezing vindt plaats op donderdag 12 september van 19.30-20.30 uur in Lyceum Zandvliet en is gratis toegankelijk, maar je moet je wel even per e-mail aanmelden via info@volksuniversiteitdenhaag.nl. Klik hier voor meer info

Interview Jesper Doolaard - Don't follow leaders...

Maak kennis met Dylan-specialist Jesper Doolaard. In dit interview vertelt hij over zijn passie en fascinatie voor Bob Dylan en zijn muziek. Ook lees je hoe hij vanuit liefhebberij en vanuit de literatuurwetenschap aankijkt tegen deze muziekvirtuoos.

Behalve de openingslezing op 12 september verzorgt Jesper vanaf woensdag 13 november een vijfdelige lezingenserie over Bob Dylan: "Come Gather 'Round People".

Klik hier voor meer informatie en inschrijving.

Uit de kunst! - Driejarige opleiding bij de Stadsacademie

Houd jij van tekenen en schilderen en wil je je hiermee voor lángere tijd bezighouden, zodat je je hier echt goed in bekwaamt? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. De Stadsacademie (onderdeel van onze Volksuniversiteit) biedt driejarige opleidingen in kunstvakken, zoals tekenen en schilderen, en is bedoeld voor ambitieuze cursisten die hier graag intensief mee aan de slag willen. Als je hiervoor kiest dan volg je elke zaterdag onderwijs. Verschillende kunstdocenten begeleiden je de gehele periode in een doorlopende lijn, zodat je echt progressie boekt in je vaardigheden.

Er zijn docenten aanwezig op de open dag in Zuid57 op 7 september. Ook bij onze stand op het Uitfestival op 8 september zullen enkele docenten demonstraties verzorgen en informatie geven.

Lees meer →

Volg een gratis proefles muziek

In september starten in Zuid57 de nieuwe muziekcursussen, waaronder piano, gitaar, ukelele, zang, trompet, trombone, songwriting en drums, zowel voor kinderen (al vanaf 1 jaar) als voor volwassenen.

Vanaf 3 september kun je verschillende introductie- en proeflessen bij ons volgen. Deelname is gratis, maar meld je wel even per mail aan. Ga hier naar het overzicht van de proeflessen.

Een jaar filosoferen in De Wijsgerige Jaargang 2019-2020

Filosofie wordt vaak gebracht als een wat droge opsomming van filosofen en hun ideeën. In de Wijsgerige Jaargang (die bestaat uit verschillende ook los te volgen cursussen) wordt filosofie echter vooral opgevat als wijsbegeerte: een persoonlijke, spirituele ontdekkingstocht, waarin we een zoektocht naar wijsheid en inzicht gezamenlijk en ieder voor zich ondernemen aan de hand van de geschiedenis van de filosofie én de eigen ervaring.

Zoals elk jaar wordt ook nu weer de instapcursus Westerse filosofie aangeboden. Ga mee op reis door het oude Griekenland naar het hedendaags Europa. Deze filosofische reis van 8 weken wordt aansluitend vervolgd met een reis door de Islamitische filosofie. In het nieuwe jaar reizen we verder oostwaarts: India, China en Japan. We sluiten onze wijsgerige tocht af in Afrika. Klik hier voor een volledig overzicht van de Wijsgerige Jaargang.

Zuidlarenstraat 57, 2545 VP Den Haag, (070) 328 03 41
www.volksuniversiteitdenhaag.nl

Afmelden? Stuur een reply op dit bericht.

Andere vragen of opmerkingen?
Mail naar info@volksuniversiteitdenhaag.nl.