Open in de browser

Nieuwsbrief augustus

Ben jij na een heerlijke vakantie klaar om een volgende uitdaging aan te gaan? Dat kan bij de Volksuniversiteit Den Haag, waar samen leren voor je plezier centraal staat!
Wat spreekt jou aan? De cursus Spaans voor beginners, Gebarentaal, Westerse filosofie, gitaarles of misschien leren edelsmeden?

Bekijk snel het complete aanbod van inspirerende workshops, lezingen en cursussen die je in de herfst en winter kunt volgen!
Kom kennismaken en stel al je vragen tijdens onze Open Dag op zaterdag 4 september of volg een gratis proefles muziek. En natuurlijk gaan in september de jaarcursussen van de Stadsacademie Den Haag en de Wijsgerige Jaargang ook weer van start.

Kom kennismaken tijdens onze Open Dag

Wil je kennismaken met de Volksuniversiteit Den Haag en ben je nieuwsgierig naar onze nieuwe cursussen? Kom dan naar onze Open Dag en stel vrijblijvend al je vragen! Diverse docenten zijn aanwezig. Zij vertellen je alles wat je wilt weten over hun cursussen. Ook is het mogelijk om cursusmateriaal in te zien. Wil je een taal leren, maar weet je niet op welk niveau je moet instromen? De docent van de betreffende cursus kan je hierover adviseren.

De Open Dag vindt plaats op:

Zaterdag 4 september van 11.00 tot 13.00 uur

Lyceum Zandvliet, Bezuidenhoutseweg 40

Als je wilt kun je je meteen inschrijven voor de cursus van jouw keuze. Klik hier om meer te lezen over de Open Dag

Komt 4 september jou niet uit of wil je liever een online intakegesprek inplannen met een docent, stuur ons dan even een e-mail: info@volksuniversiteitdenhaag.nl.

Voor de Open Dag hoef je je niet aan te melden. Uiteraard houden we rekening met de coronaregels en -protocollen van het RIVM.

Uit de kunst! Driejarige teken- en schilderopleiding bij de Stadsacademie

Houd jij van tekenen en schilderen en wil je je hiermee voor langere tijd bezighouden, zodat je je hier echt goed in bekwaamt? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. De Stadsacademie (onderdeel van onze Volksuniversiteit) biedt driejarige opleidingen in kunstvakken, zoals tekenen en schilderen, en is bedoeld voor ambitieuze cursisten die hier graag intensief mee aan de slag willen. Als je hiervoor kiest dan volg je elke zaterdag onderwijs. Verschillende kunstdocenten begeleiden je de gehele periode in een doorlopende lijn, zodat je echt progressie boekt in je vaardigheden.

In verband met corona is er dit jaar geen aparte open dag van de Stadsacademie. Heb je interesse in het driejarige traject? Neem dan contact op om vrijblijvend een afspraak te maken met een van de docenten. Dit kan via info@volksuniversiteitdenhaag.nl.

Lees meer →

Volg een gratis proefles muziek

In september starten in Zuid57 de nieuwe muziekcursussen, waaronder piano, gitaar, ukelele, viool, djembe, bandcoaching, blaasinstrumenten en muziekles voor de allerkleinsten. Er zijn cursussen voor zowel kinderen (al vanaf 4 jaar) als voor volwassenen.

Vanaf 11 september kun je verschillende introductie- en proeflessen bij ons volgen. Omdat we in verband met corona geen grote groepen in de studio's kunnen ontvangen, kun je een afspraak van 20 minuten binnen het genoemde tijdvak maken met de docent, voor een individuele proefles. Huisgenoten mogen samen een proefles volgen. Deelname is gratis, opgeven via info@volksuniversiteitdenhaag.nl.

Een jaar filosoferen in de
Wijsgerige Jaargang 2021-2022

Een jaar lang op reis door de Wereldfilosofie! Je leert de gedachten kennen van de grote denkers uit de Westerse, Islamitische, Chinese, Indiase, Boeddhistische en de Afrikaanse tradities. Dit geeft nieuwe perspectieven op leven en werk. Het afsluitende onderdeel van de jaargang overziet het geheel. We beginnen met de Westerse filosofie en daarna kun je besluiten of je ook verder mee op wereldreis gaat.

Dus wanneer je wilt leren hoe je zelfs in crisistijden een goed leven kunt leiden: Klik dan hier voor meer informatie of om je in te schrijven.

Als je eerder hebt deelgenomen aan de Wijsgerige Jaargang is er nu de mogelijkheid de weg te vervolgen in de Wijsgerige Jaargang 2.0. Vanuit een meer praktische insteek vertrek je samen weer op een filosofische reis. Hierin staat een jaar lang de vraag centraal hoe je zelf een wijsgerig leven kunt leiden en anderen daarin kunt begeleiden. Dit gebeurt vooral in de vorm van wijsgerige gesprekken. Nu je kennis hebt gemaakt met de verschillende Wijsgerige tradities, bezien we nu hoe deze tradities een praktische invulling kunnen geven aan het goede leven. We bespreken gezamenlijk wat dat betekent voor ons.

Nieuw is de online opleiding Wijsgerige Jaargang! Qua inhoud is deze gelijk, maar vindt plaats in een andere vorm en met een kleine groep cursisten.

Tot snel?

We ontmoeten je graag weer in dit nieuwe cursusjaar!

Zuidlarenstraat 57, 2545 VP Den Haag, (070) 328 03 41
www.volksuniversiteitdenhaag.nl

Afmelden? Stuur een reply op dit bericht.

Andere vragen of opmerkingen?
Mail naar info@volksuniversiteitdenhaag.nl.