Open in de browser

NIEUWSBRIEF Volksuniversiteit Den Haag

december 2017 Goed nieuws: de cursussen voor het voorjaar staan voor je klaar op onze website. Dus struin tijdens je kerstvakantie eens fijn over onze digitale cursusmarkt en meld je direct online aan voor de cursus die je aanspreekt. De eerste lessen starten al in januari, dus wacht niet te lang met je aanmelding.

Wil je snel een beeld krijgen van het voorjaarsprogramma? Dan kun je hier een pdf met het complete overzicht downloaden.

Vervolg je taalcursus

Tussen half januari en half februari beginnen de vervolgcursussen op de najaarscursussen. In februari en maart starten er ook weer nieuwe beginnerscursussen in vele talen.

Als je niet precies weet op welk niveau je kunt instappen, klik dan hier om naar onze taaltoetspagina te gaan.

Ga direct naar de talenpagina op de website →

Veel nieuws te beleven

In de andere cursuscategorieën komen populaire cursussen zoals NLP en Spreken in het openbaar natuurlijk terug, maar er is ook veel nieuws te beleven zoals lezingenseries over nieuwe tentoonstellingen: Jongkind en Van Gogh en Japan, maar ook De kunst en architectuur van de Gouden Eeuw en De transformatie van Parijs.

Verruim je blik met verschillende cursussen Filosofie zoals Filosofie is een werkwoord - Denkgereedschap 2.0 o.l.v. de Belgische filosoof Paul Wouters. In de categorie persoonlijke ontwikkeling start voor het eerst de cursus Intuïtief schrijven.

En wat denk je van Geluk in je voorraadkast en Moestuinieren aan je keukentafel?

Ook zijn er drie nieuwe driedelige ICT-workshops: Presenteren (met PowerPoint), Slimmer zoeken op internet en Zoekmachinemarketing (SEO).

Ten slotte is het creativiteitsaanbod uitgebreid met o.a. de zesdelige cursussen Inspiratieboek maken, Handlettering en Binnenhuisarchitectuur.

De komende weken kun je veel startende cursussen uitgelicht zien op onze LinkedIn- en Facebookpagina's. Als je ons liket, blijf je op de hoogte.

Muziek maakt je blij!

In februari en maart starten in Zuid57 de nieuwe muziekcursussen: piano, gitaar, ukelele, zang en drums, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Kinderen vanaf 2 jaar zijn al welkom in de cursus Samen zingen en spelen en vanaf 4 jaar kunnen ze deelnemen aan de Muzikale ontdekkingsreis (4-5 jaar).

Vanaf eind januari kun je verschillende introductie- en proeflessen bij ons volgen. Deelname is gratis, maar meld je wel even aan. Ga hier naar het overzicht van de proeflessen.

De club van 100-jarigen

Na Amsterdam in 2013 en Den Haag in 2016 hebben onze collega-volksuniversiteiten van Utrecht (in september) en Rotterdam (in november) de respectabele leeftijd van 100 jaar bereikt. In Utrecht verzorgde schrijver Ronald Giphart een boeiende lezing over het boek Mismatch dat hij samen met evolutiepsycholoog Mark van Vugt schreef.

Rotterdam pakte uit met een feestmiddag en de presentatie van een prachtig jubileumboek. Wil je meer lezen over deze feestelijke dag of wil je het boek bestellen?

Lees meer →

Het ultieme (kerst)cadeau

Veel mensen grijpen de feestdagen aan om elkaar eens flink te verwennen met cadeaus, die al dan niet worden uitgepakt bij de kerstboom, met een beker hete glühwein of chocolademelk. Maar vóór het zover is, is er eerst een boel werk aan de winkel. Want wat moet je nu weer kopen voor die oudoom van je? Wéér een paar wollen sokken en een fles wijn wordt zo langzamerhand ook zo afgezaagd. En je ouders? Die zijn net hun huis aan het opruimen en willen er geen spullen meer bij. Je zus heeft ook alles al. En je beste vriend heeft een heel andere smaak dan jij. Dan toch maar weer die aloude boekenbon? Maar ja, zo’n boek verdwijnt vervolgens ook in de kast waar het (ongelezen?) ligt te verstoffen.

Maar weet je, kennis en vaardigheden vervelen nooit. Bovendien zijn ze duurzaam én nemen ze geen plek in. Nou ja, in je huis dan. Wel in je eigen bovenkamer. Ook is kennis een onuitputtelijke bron: hoe getalenteerd je ook bent, er is altijd wel íets wat je nog niet kunt of weet.

Daarom hebben wij het perfecte kerstcadeau voor jou: De Volksuniversiteit cadeaubon! Leuk voor jong en oud, man of vrouw, frivool of sober, creatief of theoretisch van aard, voor elk wat wils. En je kunt deze bon natuurlijk ook cadeau doen voor een verjaardag, promotie, jubileum, als bedankje, of zomaar.

Je kunt een cadeaubon van elk gewenst bedrag vanaf 10 euro kopen bij ons secretariaat of bestellen per telefoon. De bon is 3 jaar geldig en kan door de ontvanger voor elke cursus naar wens worden ingewisseld.

Lees meer →

Kerstvakantie

Ons secretariaat is gesloten van maandag 25 december t/m vrijdag 5 januari.

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een voorspoedig en leerzaam 2018 toe.

Van Alkemadelaan 1, 2597 AA Den Haag, (070) 328 03 41
www.volksuniversiteitdenhaag.nl

Afmelden? Stuur een reply op dit bericht.

Andere vragen of opmerkingen?
Mail naar info@volksuniversiteitdenhaag.nl.