Open in de browser

NIEUWSBRIEF Volksuniversiteit Den Haag

december 2018 Koning winter is weer in het land en het barst weer van de feestdagen deze maand. Kruip met een kop warme chocolademelk op de bank of achter je computer en bekijk ondertussen ons nieuwe cursusprogramma, dat in januari alweer van start gaat. Vervolg bijvoorbeeld je taalcursus, of verdiep je eens in Indiase filosofie, in Caravaggio of begin 2019 in balans. Ben je nog druk bezig met het verzinnen van kerstcadeaus? Lees dan hieronder waarom kennis cadeau geven helemaal van nu is (en hoe je dat doet).

Nieuw cursusprogramma online

Onze nieuwe cursussen staan weer online! Bekijk op onze website welke interessante lezingen, workshops en cursussen we in het nieuwe jaar voor je klaar hebben staan. Wil je januari fris en vol goede moed beginnen? Zoek je een leuke hobby voor tijdens de donkere maanden of wil je in januari zorgen dat je goede voornemens dit keer wel gaan lukken? Schrijf je dan nu alvast in. Er is voor elk wat wils. Klik hier om naar ons cursusprogramma te gaan en je direct in te schrijven.

Of klik hier om een pdf met het cursusoverzicht voorjaar 2019 te bekijken.

Vervolg diverse taalcursussen

Volg je momenteel een taalcursus, en wil je je hierin graag verder ontwikkelen? Zorg dan dat je je op tijd inschrijft voor het vervolg, zodat je zeker bent van een plek. Veel vervolgcursussen starten namelijk al half januari 2019. Nieuwe cursussen voor beginners starten weer vanaf februari.

Als je niet precies weet op welk niveau je kunt instappen, klik dan hier om naar onze taaltoetspagina te gaan.

Ga direct naar de talenpagina op de website →

India en de Indiase filosofie

India vormt een grote bron van wijsheid als het aankomt op filosofie en spiritualiteit. In de cursus India en de Indiase filosofie, onderdeel van de Wijsgerige jaargang, maar ook los te volgen, word je wegwijs gemaakt in de vele kennis die India van oudsher al heeft voortgebracht. Verdiep je bijvoorbeeld eens in de Veda’s en de Bhagavad Gita. Met docent Peter van Hooft reis je in de cursus langs diverse beschavingen en door diverse tijden en leer je over het bijbehorende gedachtegoed. Binnen modules van de Wijsgerige jaargang is ook altijd plaats voor reflectie op wat de diverse ideeën kunnen betekenen voor jouw eigen leven.

Geef kennis cadeau

De feestdagen. Gezelligheid alom, maar voor veel mensen ook (van tevoren) een grote bron van stress. De kerstinkopen bijvoorbeeld. Tip: maak het jezelf makkelijk dit jaar en geef tóch een mooi en origineel cadeau aan je geliefden, namelijk: kennis! In dit artikel lees je 9 redenen waarom kennis cadeau doen een verrassend en goed idee is en ook helemaal in deze tijd past. En natuurlijk ontdek je hoe je in het bezit komt van een mooie Volksuniversiteit Den Haag Cadeaubon.

Lees meer →

Muziek maakt je blij!

In februari en maart starten in Zuid57 de nieuwe muziekcursussen: piano, gitaar, ukelele, zang en drums, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Kinderen vanaf 4 jaar zijn al welkom in de Muzikale ontdekkingsreizen. En nieuw dit voorjaar: djembé voor volwassenen.

Vanaf eind januari kun je verschillende introductie- en proeflessen bij ons volgen. Deelname is gratis, maar meld je wel even aan. Ga hier naar het overzicht van de proeflessen.

Start 2019 in balans

Leef jij je leven op de automatische piloot? Kom je soms niet meer toe aan juist die dingen waarvan je geniet en wordt je tijd meestal genadeloos opgeslorpt door verplichtingen en de waan van de dag? Dan is het nieuwe jaar een goed moment om eens bewust stil te staan bij de manier waarop jij je leven invult. In deze tweedelige workshop krijg je helder wat echt belangrijk is voor jou, en welke dingen je misschien wel (wat meer) kunt laten. Met behulp van diverse technieken maak je een nieuw plan voor je (dagelijkse) leven. Zonder de realiteit uit het oog te verliezen. En het zou zomaar kunnen dat hiermee jouw langetermijndroom ook ineens een heel stuk dichterbij komt... De cursus vindt plaats op dinsdag 22 en 29 januari, dus schrijf je snel in.

Utrecht, Caravaggio en Europa

Van 16 december 2018 t/m 24 maart 2019 toont het Centraal Museum Utrecht een bijzonder overzicht dat inzicht biedt in de wijze waarop de drie Utrechtse schilders Gerard van Honthorst, Dirck van Baburen en Hendrick ter Brugghen tijdens hun reizen naar Rome begin 17e eeuw werden beïnvloed door Caravaggio. Het mooiste werk van de Utrechters wordt omlijst met dat van hun Italiaanse, Franse, Spaanse en Vlaamse collega's. In totaal zijn 70 werken te zien, met als hoogtepunt "De graflegging" van Caravaggio uit de Vaticaanse musea. Op donderdagavond 10 januari verzorgt kunsthistoricus Hoo Man Chan een inleidende lezing over deze tentoonstelling.

Kerstvakantie

Ons secretariaat is gesloten van maandag 24 december t/m vrijdag 4 januari.

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een voorspoedig en leerzaam 2019 toe.

Zuidlarenstraat 57 (unit 57), 2545 VP Den Haag, (070) 328 03 41
www.volksuniversiteitdenhaag.nl

Afmelden? Stuur een reply op dit bericht.

Andere vragen of opmerkingen?
Mail naar info@volksuniversiteitdenhaag.nl.