Open in de browser

NIEUWSBRIEF Volksuniversiteit Den Haag

februari 2018 De Volksuniversiteit Den Haag blijft zich vernieuwen, met nieuwe docenten en nieuwe cursussen. Lees het interview waarin je kersverse VUDH-docent Hugo Benne leert kennen, en waarin hij vertelt over zijn ICT-cursussen, passie en inspiratie. Ook lees je in deze nieuwsbrief hoe je leven prettiger wordt door aan de slag te gaan met je interieur. Komende maand starten veel taal- schrijf-, computer-, kunst- en andere cursussen. Je leest hieronder welke. En... wil je een gratis cursus Photoshop winnen? Doe dan mee aan onze Facebookactie!

Vonken die het vuur ontsteken - interview met Hugo Benne

Wie zijn eigenlijk de mensen achter de cursussen van de Volksuniversiteit Den Haag? In dit interview maak je kennis met een van onze ICT-docenten: Hugo Benne. Hij vertelt over het synergetisch effect tussen ondernemerschap en onderwijs en over zijn grote behoefte aan afwisseling. Hij sluit af met een tip die je weleens enorm zou kunnen inspireren...

Lees meer →

Qué? - Diverse taalcursussen van start

Ook in maart gaan er weer nieuwe taalcursussen van start. Dit is de laatste startronde van dit cursusseizoen. Wacht dus niet te lang met inschrijven. Wat dacht je bijvoorbeeld van Noors, Duits, Engels, Portugees of Nederlands voor anderstaligen? Maar dat is nog niet alles: je kunt bij ons zelfs een cursus Mongools of Japans volgen. Of heb je meer interesse in Tsjechisch, Italiaans, Nieuw-Grieks of Zweeds? Wat je ook wilt: we hebben het allemaal!

Klik hier om naar onze talenpagina te gaan.

Richt je huis en je leven in

Wist jij dat de inrichting van je huis op meer zaken van invloed is dan alleen op de sfeer? Volgens de leer van de Feng Shui bepaalt je woon- (en/of werk-)omgeving hoe het je verder in het leven vergaat. Door een juiste inrichting te kiezen, waarin de levensenergie vrijelijk kan stromen, breng je meer harmonie en positiviteit in je verschillende levensgebieden. In deze 6-delige cursus ontwikkel je kennis en begrip van het principe en de concepten van Feng Shui en leer je deze op een praktische manier toe te passen in je eigen huis. De cursus start op dinsdag 20 maart.

Spreken is zilver, schrijven is goud

Leer je professioneel of creatief beter uit te drukken in een van onze spreek- of schrijfcursussen. Onderstaande cursussen starten in maart.

Sta jij altijd met het zweet in je handen voor een groep, al struikelend over je eigen woorden? Gun jezelf dan nú een cursus Spreken in het openbaar. Dan sta je daar de volgende keer sterk en vol zelfvertrouwen!

Heb je altijd al plannen gehad om een boek te schrijven, maar komt het er niet van? Dan heb je hier de stok achter de deur, waarbij je ook nog eens goede begeleiding krijgt: de cursus Hoe schrijf je een boek?

Wil je juist schrijvend naar je gevoel? Dan is de cursus Intuïtief schrijven zeker iets voor jou!

Creatief met klei, potlood en verf

Naast de cursus Tekenen en schilderen voor beginners en (half-)gevorderden en de (middag)cursus Tekenen - aquarelleren voor beginners en gevorderden kun je vanaf woensdagavond 14 maart deelnemen aan de nieuwe cursus Van-klei-ontwerp naar portrettekenen en -schilderen. Voordat je een tekening of schilderij maakt, studeer je op driedimensionaliteit (plasticiteit) en verhouding door met klei een studie te maken. Je bouwt de vorm op en zo doorzie je de constructie. Daardoor wordt het gemakkelijker om wat je voor je ziet, over te zetten op het platte vlak van het tekenpapier of canvas.

Doe eens mee met je PC

Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen een computer, tablet of smartphone. En vaak ook een Facebook- Instagram-, Twitter- en Pinterestaccount. Oh ja, en misschien heb je wel je eigen blog, vlog, youtubekanaal of website. Of zou je deze allemaal graag willen?

Wij helpen je verder. In maart starten weer diverse nieuwe cursussen. Maak in drie lessen kennis met de iPad. Of leer in drie avonden Presenteren met PowerPoint. Maak een blog en/of een website met Wordpress. Natuurlijk wil je dan ook mooie foto’s voor op je site. Of gewoon voor jezelf. Waarvoor maakt eigenlijk niet uit, want met de cursus Photoshop (zie winactie hieronder) kun jij straks prachtig foto’s bewerken. En wil je deze dan delen met je vrienden en kennissen, of namens je bedrijf, maar ben je nog niet helemaal thuis in social media? Ook daar hebben wij een praktische cursus voor: Optimaliseer je social media-activiteiten.

Klik hier om naar alle computer- en internetcursussen te gaan.

Wetenschap voor iedereen

Ben je fan van de serie ‘The Big Bang theory’ en wil je nu eindelijk wel eens weten waarover de hoofdpersonen het steeds hebben? Of heb je ooit iets gehoord over Schrödingers kat en wil je weten hoe het daarmee gaat? Of wat Einsteins theorie ook weer was en of die nog klopt? Geef je dan op voor de cursus Kwantumfysica voor niet-fysici en krijg inzicht in het vakgebied waaruit computers, lasers en het internet ontsproten zijn. De 6-delige cursus start op dinsdag 13 maart.

Wil je meer weten over de sterren, de maan, het heelal, en hoe wij onderdeel van de kosmos uitmaken? Geef je dan nu op voor de basiscursus Sterrenkunde en de hemel zal ‘s nachts nooit meer hetzelfde voor je zijn. Start: woensdag 14 maart.

Muziekles voor de kleintjes

Laat je kind kennismaken met de wondere wereld van de muziek in een van deze twee leuke cursussen. Op donderdag 15 maart start de 12-delige cursus Samen zingen en spelen, waarin je kindje (2-3 jaar) samen met jou op speelse wijze kennismaakt met geluiden, liedjes en allerlei instrumenten.

Is je kind iets ouder (4-5 jaar)? Dan is het tijd om Op muzikale ontdekkingsreis te gaan. In deze cursus leert je kind spelenderwijs hoe het graag (met anderen) muziek maakt, welke instrumenten er zijn en wat je allemaal met je stem kunt doen. Deze 12-delig cursus start op zaterdag 10 maart.

Win een gratis cursus Photoshop

Wil jij een cursus Photshop winnen? Dat kan! Als je kans wilt maken, meld je dan aan voor onze Facebooksite. Vanaf dinsdag 27 februari vind je de winactie op onze Facebookpagina. Meedoen kan tot 8 maart 12:00 uur.

Lees meer →

Van Alkemadelaan 1, 2597 AA Den Haag, (070) 328 03 41
www.volksuniversiteitdenhaag.nl

Afmelden? Stuur een reply op dit bericht.

Andere vragen of opmerkingen?
Mail naar info@volksuniversiteitdenhaag.nl.