Open in de browser

NIEUWSBRIEF Volksuniversiteit Den Haag

januari 2018 Een cursus volgen is een populair voornemen voor het nieuwe jaar: half januari mochten wij de 2000e inschrijving van dit seizoen verwelkomen. Goede voornemens, hoe maak je ze waar? Daar lees je hieronder meer over. Het voorjaarsseizoen begon met de vervolgcursussen op de taalcursussen van afgelopen najaar. Vanaf februari gaan er weer vele nieuwe cursussen van start. In deze nieuwsbrief vertellen we wat je zoal kunt verwachten.

Het complete overzicht van voorjaarscursussen kun je hier in pdf downloaden.

Goede voornemens? Zo maak je ze waar!

Er is weer een vers en fris jaar begonnen vol nieuwe kansen en mogelijkheden. Heb je ook allemaal mooie plannen gemaakt, of specifieke goede voornemens? Maar hoe hou je deze vol? Misschien herinner je je vorig jaar nog, toen je jezelf ook allerlei doelen had gesteld. En dat je al half januari de teugels liet vieren, zodat er van al die mooie plannen uiteindelijk niks meer terecht kwam... Dit jaar kun je het anders doen! In dit artikel lees je in 9 stappen precies hoe jij dit keer je doelen wél gaat bereiken.

Lees meer →

Leer een nieuwe taal

Vanaf de tweede week van februari starten er nieuwe beginnerscursussen voor vele talen: Arabisch, Chinees, Duits, Engels, Frans, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koreaans, Mongools, Nederlands, Nieuwgrieks, Noors, Pools, Portugees, Perzisch, Russisch, Servisch, Spaans, Tsjechisch, Turks en Zweeds .

Klik hier om naar onze talenpagina te gaan.

Veel nieuws te beleven

In januari en februari starten er ook veel leuke andere cursussen. Doe bijvoorbeeld mee aan de 2-delige introductiecursus Creatief denken, waarin je door middel van leuke oefeningen je creatieve denkvermogen een flinke oppepper geeft. Tegelijk krijg je hiermee direct technieken in handen om in werk- of privésituaties projecten of problemen creatief aan te pakken. Op maandagavond 29 januari start deze cursus.

Ben je dol op (historische) kunst en architectuur? Laaf je dan aan prachtige (bouw)werken tijdens de 6-delige lezingenserie De kunst en architectuur van de Gouden Eeuw. De cursus start op dinsdagavond 6 februari.

Bestudeer de schilderkundige en muzikale expressies in het Frankrijk van de negentiende eeuw in de cursus Impressies van het landschap o.l.v. pianiste/kunsthistorica Annelies Dieudonné. Vanaf woensdagochtend 7 februari.

Natuurlijk kun je ook creatief aan de slag met o.a. Fotografie en fotobewerking, Tekenen & schilderen, Aquarelleren, Chinees schilderen en kalligraferen, Inspiratieboek maken en Creatief schrijven .

Blijf ons volgen op de sociale media. Binnenkort een leuke prijsvraag op onze Facebookpagina.

Volg een gratis proefles muziek

In februari en maart starten in Zuid57 de nieuwe muziekcursussen: piano, gitaar, ukelele, zang en drums, zowel voor kinderen als voor volwassenen.

Vanaf eind januari kun je verschillende introductie- en proeflessen bij ons volgen. Deelname is gratis, maar meld je wel even aan. Ga hier naar het overzicht van de proeflessen.

Nieuw: Filosofie is een werkwoord

Wij zijn verheugd met de nieuwe cursus Filosofie is een werkwoord: Denkgereedschap 2.0, die wordt gegeven door filosoof Paul Wouters, schrijver van het boek Denkgereedschap 2.0: een filosofische onderhoudsbeurt.

In deze cursus leer je filosofie op een praktische manier toe te passen. Gebaseerd op denkstrategieën die de bekende filosofen gebruikten bij het oplossen van vraagstukken krijg je zélf handvatten om hiermee ook je eigen levensvragen op een nieuwe manier te gaan bekijken. In elke les wordt er een benadering behandeld aan de hand van de betreffende filosoof. Deze acht fundamentele denkgereedschappen worden bovendien toegelicht en geïllustreerd aan de hand van beeldende kunst. Daarmee krijgt men bij de denktactieken ook het nodige gevoel mee.

Lees meer →

VUDH helpt je thuis te voelen

Op zondag 4 februari zijn we aanwezig op het grootste internationale community-festival in Nederland: de Feel at Home in The Hague Fair. Tijdens dit festival laten talloze partijen expats kennismaken met hun diensten, om hen te helpen zich meteen thuis te voelen in Den Haag. Ook kunnen deelnemers verscheidene workshops volgen en zijn er podiumacts. De bezoekers worden dus goed vermaakt.

Wij staan ook op deze fair met onze kraam om de nieuwkomers te verwelkomen en te informeren over onze cursussen Nederlands voor anderstaligen, maar natuurlijk ook over alle andere cursussen waarin zij interesse hebben.

Ken je expats, vertel hen dan over deze fair. Ben je geen expat, ook dan ben je natuurlijk van harte welkom op deze fair en bij onze stand.

Feel at home in The Hague vindt plaats op 4 februari van 11:00 tot 17:00 in het Stadhuis aan het Spui. Toegang is gratis, maar je dient je wel van te voren te registreren.

Lees meer →

Van Alkemadelaan 1, 2597 AA Den Haag, (070) 328 03 41
www.volksuniversiteitdenhaag.nl

Afmelden? Stuur een reply op dit bericht.

Andere vragen of opmerkingen?
Mail naar info@volksuniversiteitdenhaag.nl.