Open in de browser

NIEUWSBRIEF Volksuniversiteit Den Haag

juli 2020 Het is zomer, de zon schijnt en de grote vakantie breekt aan. In deze nieuwsbrief blikken we kort terug op de afgelopen maanden, waarin de coronacrisis ons leven op z'n kop zette. Maar we kijken vooral vooruit, in de hoop dat we in september weer gewoon bij elkaar kunnen komen, natuurlijk op gepaste afstand. Want... de inschrijving voor het nieuwe cursusseizoen is geopend! Je kunt binnenkort weer volop bij ons aan de slag met cursussen in alle categorieën. Maak tijdens de Open Dag kennis met ons en stel daar al je vragen. Lees snel verder.

Coronacrisis

Door de lockdown van medio maart moesten wij onze cursussen op locatie staken. Dankzij de inzet van vele docenten en de hulpvaardigheid van een aantal cursisten konden we binnen korte tijd een flink deel van de cursussen omzetten naar online lessen. Het was natuurlijk allemaal nieuw en even wennen, maar inmiddels zijn Skype, Zoom, Jitsi, Hangouts en Teams bekende termen geworden en hebben we meer dan 1000 uur aan online lessen op de klok staan. Uit enquêtes onder cursisten en docenten blijkt dat een kleine minderheid er niets meer mee te maken wil hebben en een kleine minderheid het geweldig vindt en nooit meer iets anders wil dan online lessen. Ten slotte geeft de overgrote meerderheid aan tevreden te zijn met het geboden alternatief, maar samen in een lokaal de cursus volgen toch de fijnste optie te vinden.

Gelukkig konden we begin juni de lessen op locatie hervatten. Met inachtneming van de bekende protocollen: afstand houden, handen desinfecteren, looproutes volgen en thuisblijven als je ziek bent. Deze maatregelen blijven van kracht vanaf september als het nieuwe cursusseizoen begint, zodat je veilig kunt deelnemen aan onze lessen op locatie. En mocht er onverhoopt een nieuwe lockdown volgen, dan zijn we goed voorbereid en kunnen we snel overschakelen op online lessen.

Meer weten over de protocollen? Lees dan hier verder.

Nieuw cursusprogramma: inschrijving is gestart!

Ons nieuwe cursusprogramma staat online! Zo heb je ook in de zomer wat te kiezen én heb je alvast iets leuks om naar uit te kijken. Er is dit jaar geen gedrukte cursusgids, maar op de website kun je een PDF van het complete cursusoverzicht downloaden. De uitgebreide cursusinformatie, teksten, foto's en filmpjes vind je natuurlijk op de website. Op de social media worden steeds andere cursussen uitgelicht.

Zie je een leuke cursus? Schrijf je dan direct in, dan ben je verzekerd van een plaats. Vol is vol!

Direct de PDF van het nieuwe cursusoverzicht bekijken? Klik dan hier.

Kom kennismaken tijdens onze Open Dag

Wil je kennismaken met de VUDH? Kom dan naar onze Open Dag en stel vrijblijvend al je vragen! Diverse docenten zijn aanwezig. Zij vertellen je alles wat je wilt weten over hun cursussen. Ook is het mogelijk om cursusmateriaal in te zien. Wil je een taal leren, maar weet je niet op welk niveau je moet instromen? De docent van de betreffende cursus kan je hierover adviseren. De Open Dag vindt plaats op:

zaterdag 5 september 11.00-13.00 uur locatie Zandvliet (Bezuidenhoutseweg 40)

Ongeveer een week van tevoren kun je op de website zien van welke cursussen er docenten aanwezig zijn. Je vindt de lijst vanaf eind augustus hier.

Boekhandel Intertaal is aanwezig met een boekentafel. Je kunt hier de leermiddelen inkijken en aanschaffen of bestellen. Op de Intertaaluitgaven en een aantal boeken van internationale uitgevers ontvang je als cursist van de VUDH 10% korting.

Als je verhinderd bent op 5 september en/of liever een online intakegesprek wilt inplannen met een docent, stuur ons dan even een e-mail: info@volksuniversiteitdenhaag.nl.

Zomervakantie

In verband met de zomervakantie is ons secretariaat voor het publiek gesloten t/m vrijdag 14 augustus. In deze periode zijn we wel bereikbaar per mail. Ook kun je je online inschrijven voor je cursus naar keuze. Wij verwerken namelijk wel gewoon je aanmelding.

Wij wensen je een fijne zomer toe!

Zuidlarenstraat 57, 2545 VP Den Haag, (070) 328 03 41
www.volksuniversiteitdenhaag.nl

Afmelden? Stuur een reply op dit bericht.

Andere vragen of opmerkingen?
Mail naar info@volksuniversiteitdenhaag.nl.