Open in de browser

NIEUWSBRIEF Volksuniversiteit Den Haag

juni 2018 Het is zomer, de zon schijnt en de grote vakantie ligt al binnen oogbereik. Maar vanaf september kun je weer volop bij ons aan de slag! De inschrijving voor het nieuwe seizoen is namelijk geopend! Wat ligt er dan allemaal voor jou in het verschiet? In deze nieuwsbrief lees je hoe je daarachter komt. Ook kom je meer te weten over het unieke samenwerkingsproject dat twee VUDH-docenten organiseerden met hun cursisten. De ene groep schreef Haiku’s, de andere groep maakte hier schilderijen bij. Op zaterdag 1 september kun je ons al je vragen stellen op de Open Dagen. Op woensdag 12 september ben je welkom bij onze gratis seizoensopeninglezing. En nog veel meer nieuws. Lees snel verder...

Nieuw cursusprogramma: inschrijving is gestart!

Hoera, ons nieuwe cursusprogramma staat online! Zo heb je ook in de zomer wat te kiezen én heb je iets leuks om naar uit te kijken. Wil je liever lekker bladeren? De papieren cursusgidsen worden in week 25 verspreid door de hele stad. Haal een exemplaar bij de bibliotheken of stadsdeelkantoren of kom bij ons langs (let op: 2 juli t/m vr 16 augustus zijn wij gesloten).

Zie je een leuke cursus? Schrijf je dan direct in, dan ben je verzekerd van een plaats. Vol is vol! Tot september!

Direct een pdf van de nieuwe gids downloaden? Klik dan hier.

Kom kennismaken tijdens onze Open Dagen

Wil je kennismaken met VUDH? Kom dan naar een van onze open dagen en stel vrijblijvend al je vragen! Diverse docenten zijn aanwezig. Zij vertellen je alles wat je weten wilt over hun cursussen. Ook is het mogelijk om cursusmateriaal in te zien. Wil je een taal leren, maar weet je niet op welk niveau je moet instromen? De docent van de betreffende cursus kan je hierover adviseren. Onze open dagen vinden plaats op:

zaterdag 1 september 11.00-13.00 uur locatie Zandvliet

zaterdag 1 september 15.00-17.00 uur locatie Zuid57

Ongeveer een week van tevoren kun je op de website zien van welke cursussen er docenten aanwezig zijn.

Op zondag 2 september zijn wij ook, zoals elk jaar, met onze kraam aanwezig op de cultuurmarkt van het UITfestival op het Lange Voorhout. Kom langs!

De gevolgen van Brexit - Gratis openingslezing

Prof. mr. dr. G.A.M. Strijards, een van de docenten bij de Volksuniversiteit Den Haag, neemt je mee in de geschiedenis naar 1963, toen de Britten bij de vrijhandelsassociatie werden betrokken, een voorloper van de Europese Unie. Hoe ging dit in zijn werk? Wat heeft dit allemaal voor Nederland betekend? En wat zullen de gevolgen zijn voor Nederland, nu Groot-Brittannië de EU wil verlaten? Zullen grootmachten Frankrijk en Duitsland eindelijk hun gang kunnen gaan? Niet alleen economisch en commercieel zullen er mogelijk dingen veranderen, maar ook wat betreft de ontwikkeling van de gemeenschappelijke rechtsruimte en ons universele erfgoed, waarbij Nederland traditioneel deelt in de Angelsaksische culturele rijkdom.

De lezing vindt plaats op woensdag 12 september van 19.30-20.15 uur in Lyceum Zandvliet en is gratis toegankelijk, maar je moet je wel even registreren. Klik hier voor meer info en inschrijving.

Haiku’s in woord en beeld

Afgelopen maanden sloegen VUDH’s schilderdocent Mia Westerhoff en schrijfdocent Marianne Timmer de handen ineen en startten zij een uniek samenwerkingsverband: Haiku’s in woord en beeld. Cursisten van de workshop Haiku’s schrijven kregen aan het eind van de les de kans hun werk in te leveren voor dit project. Vervolgens gebruikten de schildercursisten deze teksten als input voor hun teken- of schilderwerk. De resultaten van dit project zijn nu klaar. Met trots presenteren beide docenten en hun cursisten hier de kunstwerken.

Klik hier om verder te lezen en om de haiku's en kunstwerken te bewonderen.

AVG

De nieuwe AVG-regeling (Algemene Verordening Gegevensbescherming) is op 25 mei ingegaan en natuurlijk conformeren wij ons daar ook aan. Je vindt ons nieuwe privacyreglement op onze website onder FAQ.

Klik hier om het te bekijken.

Verhuizing dagsecretariaat

In de zomervakantie verhuist ons dagsecretariaat van de Van Alkemadelaan naar cultuur- en cursuscentrum ZUID57 in de Zuidlarenstraat. Na de vakantie is het dagsecretariaat in unit 0.16 op de parterre geopend van maandag t/m vrijdag 10.00-13.00 uur.

Ons avondsecretariaat blijft bereikbaar in Lyceum Zandvliet van maandag t/m donderdag van 18.30-21.00 uur.

Zomervakantie

In verband met de zomervakantie is ons secretariaat van maandag 2 juli t/m vrijdag 16 augustus gesloten. In deze periode zijn we enkel bereikbaar per mail. Ook kun je je online inschrijven voor je cursus naar keuze. Wij verwerken namelijk wel gewoon je aanmelding.

Wij wensen je een fijne zomer toe!

Van Alkemadelaan 1, 2597 AA Den Haag, (070) 328 03 41
www.volksuniversiteitdenhaag.nl

Afmelden? Stuur een reply op dit bericht.

Andere vragen of opmerkingen?
Mail naar info@volksuniversiteitdenhaag.nl.