Open in de browser

NIEUWSBRIEF Volksuniversiteit Den Haag

juni 2019 Het is zomer, de zon schijnt en de grote vakantie nadert alweer. In deze nieuwsbrief lees je wat er allemaal voor je in het verschiet ligt. Want...de inschrijving voor het nieuwe cursusseizoen is geopend! Neem in augustus al deel aan twee zomerworkshops Fotografie. En vanaf september kun je weer volop bij ons aan de slag met cursussen in alle categorieën. Tijdens diverse Open Dagen en het Haags Uitfestival kun je met ons kennismaken en al je vragen stellen. En meld je alvast aan voor onze gratis openingslezing over Bob Dylan, op donderdag 12 september. Maar bezoek voor die tijd eerst eens de twee prachtige exposities van onze schildercursisten van de Stadsacademie. Lees snel verder...

Nieuw cursusprogramma: inschrijving is gestart!

Hoera, ons nieuwe cursusprogramma staat online! Zo heb je ook in de zomer wat te kiezen én heb je alvast iets leuks om naar uit te kijken. Wil je liever lekker bladeren? De papieren cursusgidsen zijn in week 25 verspreid door de hele stad. Haal een exemplaar bij de bibliotheken of stadsdeelkantoren of kom bij ons langs. (Let op: ma. 1 juli t/m vr. 16 augustus zijn wij gesloten.)

Zie je een leuke cursus? Schrijf je dan direct in, dan ben je verzekerd van een plaats. Vol is vol!

Direct een PDF van de nieuwe gids downloaden? Klik dan hier.

Kom kennismaken tijdens onze Open Dagen

Wil je kennismaken met de VUDH? Kom dan naar een van onze open dagen en stel vrijblijvend al je vragen! Diverse docenten zijn aanwezig. Zij vertellen je alles wat je wilt weten over hun cursussen. Ook is het mogelijk om cursusmateriaal in te zien. Wil je een taal leren, maar weet je niet op welk niveau je moet instromen? De docent van de betreffende cursus kan je hierover adviseren. Onze open dagen vinden plaats op:

zaterdag 31 augustus 11.00-13.00 uur locatie Zandvliet

zaterdag 7 september 15.00-17.00 uur locatie Zuid57

Ongeveer een week van tevoren kun je op de website zien van welke cursussen er docenten aanwezig zijn.

Op zondag 8 september zijn wij ook, zoals elk jaar, met onze kraam aanwezig op de cultuurmarkt van het UITfestival op het Lange Voorhout. Kom langs!

Exposities Stadsacademie Den Haag

Afgelopen jaar zijn diverse cursisten wekelijks fanatiek artistiek bezig geweest tijdens hun 3-jarige teken- en schilderopleiding aan de Stadsacademie Den Haag (onderdeel van de Volksuniversiteit). Hiermee hebben zij een mooi portfolio opgebouwd. De mooiste stukken, van cursisten uit diverse leerjaren, waaronder 1 afstudeerder, worden tentoongesteld in Galerie Lissabon op zaterdag 6 juli (15.00-17.00 uur) en zondag 7 juli (11.00-17.00 uur). De expositie is toegankelijk voor iedereen en start met een feestelijke opening. Kom ook kijken naar al deze schilderpracht!

Ook de deelnemers van de Stadsacademie Werkplaats stellen hun werk van het afgelopen jaar tentoon in Galerie Lissabon, namelijk op zaterdag 29 en zondag 30 juni van 13.00-17.00 uur.

Je vindt Galerie Lissabon op de Denneweg 24 in Den Haag.

Klik hier voor meer informatie over de Stadsacademie Den Haag.

Zomerworkshops Fotografie

Hoe leg je de beleving van het landschap vast en hoe ga je creatief om met compositie, verlichting, belichting en objectief? Dat leer je in de driedelige workshop Landschapsfotografie. 's Avonds fotograferen wordt vanwege de afwijkende lichtomstandigheden vaak als een technisch probleem gezien. In de workshop Avond- en nachtfotografie wordt dit juist als een uitdaging gezien, met vele mogelijkheden vanwege het prachtige licht. Beide workshops vinden in augustus plaats.

Klik hier voor meer info en inschrijving.

Gratis openingslezing - Bob Dylan en de academia

Bob Dylan is een van de belangrijkste muzikanten en dichters van zijn generatie. Ook vanuit de academia wordt zijn werk op waarde geschat. Met de toekenning van de Nobelprijs voor Literatuur heeft hij definitief zijn plaats verworven in het pantheon van de groten. Toch schuurt het tussen Dylan en de professoren. De openingslezing verkent de stroeve verhouding tussen de artiest en de wetenschappelijke lezer. Waar loopt het spaak, en hoe komt dat? Natuurlijk zal de muziek niet ontbreken.

De seizoensopeningslezing vindt plaats op donderdag 12 september van 19.30-20.15 uur in Lyceum Zandvliet en is gratis toegankelijk, maar je moet je wel even registreren. Klik hier voor meer info en aanmelding.

Zomervakantie

In verband met de zomervakantie is ons secretariaat van maandag 1 juli t/m vrijdag 16 augustus gesloten. In deze periode zijn we enkel bereikbaar per mail. Ook kun je je online inschrijven voor je cursus naar keuze. Wij verwerken namelijk wel gewoon je aanmelding.

Wij wensen je een fijne zomer toe!

Zuidlarenstraat 57, 2545 VP Den Haag, (070) 328 03 41
www.volksuniversiteitdenhaag.nl

Afmelden? Stuur een reply op dit bericht.

Andere vragen of opmerkingen?
Mail naar info@volksuniversiteitdenhaag.nl.