Open in de browser

NIEUWSBRIEF Volksuniversiteit Den Haag

maart 2019 Maart roert zijn staart en ook de Volksuniversiteit biedt weer genoeg afwisseling de komende weken. Wil je je zakelijke vaardigheden uitbouwen of zelfs je eigen bedrijf starten? Maak dan kennis met docent Marleen Toxopeus via een interview. Heb je zin om creatief bezig te zijn? Ga dan lekker buiten inspiratie opdoen tijdens onze schrijfwandeling. Ook als je toe bent aan wat rust in je hoofd zit je goed met onze basiscursus Mindfulness en workshops Mindful kleuren en Mindful wandelen. Voor de kunst- en geschiedenisliefhebbers hebben we interessante lezingen gepland. Verder kun je je verdiepen in de Chinese filosofie. En wil je (beter) Nederlands leren? Meld je dan op tijd aan voor een (vervolg)cursus. Ten slotte kun je een kort filmpje bekijken van het optreden van onze jonge pianoleerlingen en in een nieuwe cursus je eigen zangtalenten ontdekken.

Beter Nederlands

Wil jij starten met Nederlandse les of heb jij onlangs al een cursus Nederlands (als tweede taal) gevolgd en wil je hiermee verder? Schrijf je dan op tijd in voor de vervolgcursus. In de tweede week van april starten er weer cursussen op diverse niveaus.

Ga direct naar de cursussen Nederlands op de website →

Van Noordpoolzeilster tot businesscoach - interview met docent Marleen Toxopeus

Wie zijn de mensen bij Volksuniversiteit Den Haag die jou van alle kennis en kunde voorzien? Regelmatig maak je in een interview kennis met een van onze docenten. Vandaag is dat docente en businesscoach Marleen Toxopeus. In dit interview vertelt zij je over haar uiteenlopende passies en de weg die ze aflegde tot de businesscoach die ze nu is.

Lees hier het interview →

Zorg voor je zaak

Wil je je zakelijke vaardigheden verder uitbreiden zodat jij expert wordt in je vak of je zelfs je eigen bedrijf begint? Schrijf je dan in voor een van onderstaande cursussen.

Wil je voor jezelf beginnen of heb je al je eigen bedrijf, maar lopen de zaken nog niet zo goed? Zorg dan voor een goede fundering en strategie. Hoe je dit doet leer je in onze cursus Bouw je droombedrijf in 7 lessen. Wil je alvast kennismaken met de docente van deze cursus? Lees dan hier het interview met haar. De cursus start op woensdag 3 april.

Zorg dat je helder en correct communiceert door tijd en aandacht te besteden aan je Zakelijke schrijfvaardigheid. In deze cursus leer je hoe je professionele teksten schrijft, met de juiste stijl en structuur. De cursus gaat van start op maandag 8 april.

Zorg er ook voor dat je eigen bedrijf (of het bedrijf waar je werkt) online makkelijk gevonden wordt. Leer hoe je bovenaan in Google verschijnt in onze driedelige workshop Zoekmachinemarketing die start op maandag 1 april.

Wandelen + schrijven = Schrijfwandeling

Hou je van schrijven, maar ben je soms aan het zoeken naar een onderwerp? Wil de inspiratie maar niet komen? Of heb je nog geen ervaring met creatief schrijven en lijkt het je leuk dit eens te proberen? En hou je ook nog van wandelen? Laat je dan tijdens deze schrijfwandeling door de stad inspireren door plekken, objecten of gebouwen waaraan je normaal gesproken achteloos voorbijloopt. Aan de hand van een schrijfoefening bij elk punt laat je je creativiteit uit je pen vloeien.

De tweedelige workshop Schrijfwandeling vindt plaats op woensdag 17 april.

Filosoferen op Chinese wijze

Als onderdeel van de Wijsgerige jaargang start in de eerste week van april, zowel op dinsdagavond als op donderdagmiddag, de module China en de Chinese filosofie. Deze module is ook te volgen door mensen die de jaargang niet volgen. In deze 4-delige cursus leer je over stromingen als het taoïsme, confucianisme, boeddhisme, maar ook andere vormers van de Chinese filosofie en cultuur komen aan bod, uit diverse tijdsvakken. Voor meer info en inschrijving, klik hier.

Mind full of mindful?

Krijg meer rust in je hoofd met mindfulness. Mindfulness is een vorm van aandachtsmeditatie die bewezen effectief is tegen stress, onrust, angst en depressie. Wil jij weer terug naar het nu, zonder dat je gedachten voortdurend met je aan de haal gaan? Geef je dan op voor een van onze mindfulnesscursussen.

Onze 10-delige introductiecursus Mindfulness is een gedegen inleiding in de mindfulness waar je alle ins en outs leert van deze meditatiepraktijk. Onderwerpen zijn onder andere: luisteren naar je lichaam, omgaan met gedachten en emoties, en compassie. De cursus Mindfulness begint op dinsdag 2 april.

Wil je kort kennismaken met mindfulness op een creatieve manier? Dan hebben we voor jou de workshop Mindful kleuren. In deze workshop gebruik je het kleuren als ingang voor het ervaren van focus en als middel tot zelfreflectie. Kleuren en andere (mindfulness- en reflectie)oefeningen wisselen elkaar hierbij af. De workshop Mindful kleuren vindt plaats op zaterdag 6 april in Zuid57.

Als je vooral van bewegen en buiten in de natuur zijn houdt, dan is de 3-delige serie Mindful wandelen iets voor jou. De wandelingen vinden plaats op woensdagochtend vanaf 8 mei.

Oudheid in de oudheid - historische lezing

In onze tijd vinden archeologen resten van oude culturen, maar ook in de oudheid stuitte men op resten van eerdere culturen en zelfs fossielen. Oudheid in de oudheid zogezegd. Zo vertellen Griekse schrijvers, dat in hun tijd botten gevonden werden, die men toeschreef aan helden uit de mythologie. Maar ook van andere volkeren is bekend dat zij vondsten deden die voor hen al eeuwen oud waren. In deze lezing wordt er ingegaan op deze vondsten. Ontdek hierdoor hoe men in de oudheid tegen de oudheid aankeek. Deze interessante lezing vindt plaats op vrijdagmiddag 5 april in de Centrale Bibliotheek. Is je interesse gewekt? Voor meer info en inschrijving, klik hier.

Boijmans doet Bauhaus - kunstlezing

In 2019 is het precies honderd jaar geleden dat Bauhaus werd opgericht, tussen 1919 en 1933 een vernieuwende kunst- en ontwerpschool in Duitsland. Het Rotterdamse Museum Boijmans Van Beuningen presenteert daarom vanaf 9 februari een rijke jubileumexpositie en toont hierin de Nederlandse kant van Bauhaus. In de lezing Nederland Bauhaus, die een aanvulling vormt op deze bijzondere tentoonstelling, leer je in woord en beeld meer over deze modernistische stroming, die zich vooral uitte in architectuur en vormgeving.

Klik hier voor meer informatie of om je in te schrijven.

Optreden pianoleerlingen

In het weekend van 16 en 17 maart vond in Theater Dakota het Ook van Jou Muziek Festival plaats. Op zaterdagmiddag mochten onze pianoleerlingen op het grote podium in de theaterzaal een presentatie geven van wat zij allemaal geleerd hebben. Voor sommigen was het de eerste keer dat zij voor publiek speelden. Heel spannend natuurlijk. Klik op de foto om een kort filmpje te bekijken. Meer info over onze muziekcursussen vind je hier.

Ontdek je zangtalenten

Heb jij altijd al eens willen zingen, solo of in groepsverband, maar heb je daar nooit de tijd voor genomen of dat nooit aangedurfd? Wil je dit toch nog een keer ervaren, dan is dit je kans! In de cursus Ontdek je zangtalenten leer je in 8 lessen in groepsverband de basis van samen zingen. De proefles voor deze cursus vindt plaats op maandag 1 april 19.30-20.30 uur in studio K.05 van Zuid57. Deelname aan de proefles is gratis, maar je moet je wel even aanmelden via info@muziekschoolzuid57.nl.

Voor meer info en inschrijving klik hier.

Zuidlarenstraat 57 (unit 57), 2545 VP Den Haag, (070) 328 03 41
www.volksuniversiteitdenhaag.nl

Afmelden? Stuur een reply op dit bericht.

Andere vragen of opmerkingen?
Mail naar info@volksuniversiteitdenhaag.nl