Open in de browser

Nieuwsbrief oktober

Het najaar is een perfecte tijd om iets nieuws te leren. We hebben weer een mooi aanbod voor je met allerlei interessante cursussen, workshops en lezingen. Deze worden op locatie gegeven, volgens de regels van het RIVM (geen CoronaCheck nodig).

Volgende week is het herfstvakantie, zodat je rustig een keuze kunt maken uit de grote hoeveelheid activiteiten die vanaf november staat ingepland: nieuwe taalcursussen, maar ook lezingen op het gebied van geschiedenis en kunst, cursussen over wetenschap en technologie en nog veel meer.

Of leer eens ukelele spelen, wat je herfstgemoed vrolijk stemt. En wat dacht je van een grote herfstschoonmaak? Een opgeruimd huis geeft zo'n heerlijk gevoel. Leer er alles over in de workshop 'Zo lukt opruimen je wel!'.

"Een tweede taal spreken is als het hebben van een tweede ziel"

Of je het nu nodig hebt voor je werk, vakantie, als breinfitness, om je buurman te verstaan of inderdaad een tweede ziel te onderhouden, dat maakt niet uit. Een nieuwe taal leren is altijd een goed idee! Van Arabisch tot Zweeds (en heel veel ertussenin). Na de herfstvakantie beginnen er weer nieuwe cursussen in diverse talen.

Ga hier naar de talenpagina.

Nieuw is onze 6-delige cursus Interactive storytelling. Door het vertellen van boeiende verhalen oefenen je je Engelse spraak en breid je je woordenschat uit.
Start: 15 november.

Illustreer en visualiseer!

Spreekt illustratie je aan en zoek je meer verdieping hierin? Leer dan nu te visualiseren, zodat je jouw verhaal nog beter over kan brengen. Beeld zegt vaak meer dan duizend woorden. Een beeld eerst in je hoofd vormen en dan pas omzetten naar papier helpt je je idee, concept of ontwerp beter uit te drukken. Dit leer je in onze 10-delige cursus Illustratie en visualisatie.
Start: 4 november.

Klik hier voor meer informatie en inschrijving

Fotografie voor een positievere blik

Ook fan van het televisieprogramma 'Het perfecte plaatje'? Fotografie leert je anders kijken. Het doel van deze bijzondere 4-delige fotografiecursus is inzicht krijgen hoe je positief in het leven kunt staan. Fotografie wordt gebruikt als middel om te komen tot een optimistisch zelfbeeld. Geen psychologie, maar een praktische cursus waarin je lekker met de camera aan de slag gaat.
Start: 27 oktober

Veel interessante lezingen

We hebben dit najaar weer tal van lezingenseries voor je in petto, over geschiedenis en kunst. Welke spreken jou aan?

Zeestukken van de Gouden Eeuw t/m Mesdag
In deze serie van drie lezingen bespreekt kunsthistoricus Johan Holtrop de schilderkunstige ontwikkeling van het 17e eeuwse zeestuk. Je hoort hoe de bijzondere historische ontwikkelingen daarin worden verteld. Er wordt afgesloten met het oeuvre van Mesdag.
Start: woensdag 3 november om 19:30 uur, locatie Zandvliet Lyceum

Nederlandse geschiedenis: De kolonisatie van de Archipel
In 1815 krijgen de Nederlanders van de Britten de beheersmacht over de immense Indische Archipelgroep die wij nu ‘Indonesië’ noemen. Maar hielden zij voet aan de grond hier? Welke landen en machten zaten hen hierbij dwars? En hoe leidde dit uiteindelijk tot oorlog, die weer leidde tot het vervallen van de Nederlandse archipel? Historicus Gerard Strijards geeft antwoord op deze en andere vragen.
Start: 28 oktober om 14.00 uur, locatie Centrale bibliotheek.

Come gather round people - muzieklegende Bob Dylan
Bob Dylan is een van de meest invloedrijke en iconische popmuzikanten aller tijden. In 2016 werd zijn werk bekroond met de Nobelprijs voor Literatuur. Jesper Doolaard, literatuurwetenschapper, historicus en fervent Dylanliefhebber, neemt je mee in de muziek en teksten van Bob Dylan.
Start: 3 november om 19.30 uur, locatie Zandvliet Lyceum.

Klik hier voor meer informatie en inschrijving

Kijk op de website voor nog meer lezingenseries. Liever een losse lezing? Deze bieden we ook aan, zoals:

In het licht van Cuyp:
Aelbert Cuyp & Gainsborough - Constable - Turner

Aelbert Cuyp is een van de belangrijkste landschapschilders uit de Gouden Eeuw. Het Dordrechts Museum organiseert een grote expositie van zijn werk (3 oktober - 6 maart). Volg nu deze lezing om een gedegen achtergrond te krijgen voor het bezoeken van de tentoonstelling.
Deze lezing vindt plaats op 11 november.

Een fijne herstvakantie!

Ons secretariaat is gesloten van
maandag 18 t/m vrijdag 22 oktober.

Zuidlarenstraat 57, 2545 VP Den Haag, (070) 328 03 41
www.volksuniversiteitdenhaag.nl

Afmelden? Stuur een reply op dit bericht.

Andere vragen of opmerkingen?
Mail naar info@volksuniversiteitdenhaag.nl.