Open in de browser

NIEUWSBRIEF Volksuniversiteit Den Haag

September 2020. De zomer nadert zijn einde en het nieuwe cursusseizoen start weer in september. Een beetje anders dan normaal, zo in coronatijd, maar daardoor niet minder leuk! Na het luieren in de hangmat wordt het weer tijd voor iets actiefs, namelijk voor een inspirerende of interessante workshop of cursus, op locatie óf online. Hiermee kom je straks de herfst en winter wel door! Kijk voor ons aanbod op onze website. Hier kun je het complete cursusoverzicht downloaden. Kom kennismaken en stel al je vragen tijdens onze Open Dag. Volg een gratis proefles muziek. Natuurlijk gaan in september de jaarcursussen van de Stadsacademie Den Haag en de Wijsgerige Jaargang 2020-2021 van start. Ben jij er klaar voor om iets nieuws te leren? Lees dan snel verder...

Kom kennismaken tijdens onze Open Dag

Wil je kennismaken met de Volksuniversiteit Den Haag? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar onze nieuwe cursussen? Kom dan naar onze Open Dag en stel vrijblijvend al je vragen! Diverse docenten zijn aanwezig. Zij vertellen je alles wat je wilt weten over hun cursussen. Ook is het mogelijk om cursusmateriaal in te zien. Wil je een taal leren, maar weet je niet op welk niveau je moet instromen? De docent van de betreffende cursus kan je hierover adviseren. De Open Dag vindt plaats op:

Zaterdag 5 september, 11.00-13.00 uur

Lyceum Zandvliet, Bezuidenhoutseweg 40

Hier kun je je desgewenst meteen inschrijven voor de cursus van jouw keuze. Klik hier om te zien van welke cursussen er docenten aanwezig zijn tijdens de open dag in Zandvliet.

Als je verhinderd bent op 5 september en/of liever een online intakegesprek wilt inplannen met een docent, stuur ons dan even een e-mail: info@volksuniversiteitdenhaag.nl.

Boekhandel Intertaal is aanwezig met een boekentafel. Je kunt hier de leermiddelen inkijken en aanschaffen of bestellen. Op de Intertaaluitgaven en een aantal boeken van internationale uitgevers ontvang je als cursist van de VUDH 10% korting.

Uiteraard houden we deze dag rekening met de coronaregels en protocollen van het RIVM. Zo verspreiden wij de verschillende docenten over het gebouw, zodat het nergens te druk wordt. Verder vragen wij je om 1,5 meter afstand van anderen te houden en thuis te blijven als je klachten hebt. Bij de ingang zullen wij kort naar je gezondheid informeren en vragen je naam en contactgegevens te noteren op een kaartje. Deze kaartjes worden, enkel indien nodig, gebruikt voor bronnenonderzoek in geval van corona en zullen daarna worden vernietigd.

Cursusoverzicht

Je kunt hier een pdf met een overzicht van alle ingeplande najaarscursussen downloaden.

Uit de kunst! - Driejarige teken- en schilderopleiding bij de Stadsacademie

Houd jij van tekenen en schilderen en wil je je hiermee voor langere tijd bezighouden, zodat je je hier echt goed in bekwaamt? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. De Stadsacademie (onderdeel van onze Volksuniversiteit) biedt driejarige opleidingen in kunstvakken, zoals tekenen en schilderen, en is bedoeld voor ambitieuze cursisten die hier graag intensief mee aan de slag willen. Als je hiervoor kiest dan volg je elke zaterdag onderwijs. Verschillende kunstdocenten begeleiden je de gehele periode in een doorlopende lijn, zodat je echt progressie boekt in je vaardigheden.

In verband met corona is er dit jaar geen algemene open dag van de Stadsacademie. Heb je interesse in het driejarige traject? Dan kun je vrijblijvend een afspraak maken met een van de docenten, om te kijken of de academie iets voor je is. Hiervoor kun je contact opnemen met ons via info@volksuniversiteitdenhaag.nl.

Lees meer →

Volg een gratis proefles muziek

In september starten in Zuid57 de nieuwe muziekcursussen, waaronder piano, gitaar, ukelele, viool, djembe, bandcoaching, blaasinstrumenten en muziekles voor de allerkleinsten. Er zijn cursussen voor zowel kinderen (al vanaf 4 jaar) als voor volwassenen.

Vanaf 15 september kun je verschillende introductie- en proeflessen bij ons volgen. Omdat we in verband met corona geen grote groepen in de studio's kunnen ontvangen, kun je een afspraak van 20 minuten binnen het genoemde tijdvak maken met de docent, voor een individuele proefles. Huisgenoten mogen samen een proefles volgen. Deelname is gratis, maar meld je wel even per e-mail aan. Je ontvangt dan een precies tijdstip voor je afspraak.

Ook op de proeflessen is het coronaprotocol van toepassing: ontsmet je handen bij binnenkomst, houd 1,5 meter afstand en annuleer je afspraak als je zelf of een van je huisgenoten ziekteverschijnselen vertoont.

Ga hier naar het overzicht van de proeflessen.

Een jaar filosoferen in De Wijsgerige Jaargang 2020-2021

Een jaar filosofie en filosoferen. Ook dit jaar (alweer het tiende!) gaan we op reis door de Wereldfilosofie. In één jaar leer je de gedachten kennen van de grote denkers uit de westerse, islamitische, Chinese, Indiase, boeddhistische en de Afrikaanse tradities. Dit geeft nieuwe perspectieven op leven en werk. Het afsluitende onderdeel overziet het geheel. We beginnen met de westerse filosofie en daarna kun je besluiten of je mee op wereldreis gaat. Voor iedereen die wil leren hoe je zelfs in crisistijden een goed leven kunt leiden. Lees meer.

Als je eerder hebt deelgenomen aan de Wijsgerige Jaargang is er nu de mogelijkheid de weg te vervolgen in de Wijsgerige Jaargang 2.0, nu vanuit een meer praktische insteek. Samen met andere Jaargangers vertrek je weer op een filosofische reis! Hierin staat een jaar lang de vraag centraal hoe je zelf een wijsgerig leven kunt leiden en anderen daarin kunt begeleiden. Dit gebeurt vooral in de vorm van wijsgerige gesprekken. Nu je kennis hebt gemaakt met de verschillende Wijsgerige Tradities, bezien we nu hoe deze tradities een praktische invulling kunnen geven aan het goede leven. We bespreken gezamenlijk wat dat betekent voor ons. Klik hier voor meer informatie.

Zuidlarenstraat 57, 2545 VP Den Haag, (070) 328 03 41
www.volksuniversiteitdenhaag.nl

Afmelden? Stuur een reply op dit bericht.

Andere vragen of opmerkingen?
Mail naar info@volksuniversiteitdenhaag.nl.