Stadsacademie

STADSACADEMIE DEN HAAG– De klassieke opleiding van nu! Voor ambitieuze cursisten die zich intensief willen scholen in de kunstvakken kent Den Haag sinds 2009 de Stadsacademie Den Haag, onderdeel van de Volksuniversiteit Den Haag. 

De lessen vinden plaats op zaterdag van 9.30 tot 15.00uur.

Doorlopende leerlijn 
In de opleiding van de Stadsacademie Den Haag staat de ontwikkeling van het plastisch tekenen en schilderen centraal. Door te werken met ruimtelijke constructies, stilleven, model en landschap maak je kennis met de klassieke schilderonderwerpen en leer je de basisvaardigheden om deze weer te geven. 
De Stadsacademie Den Haag biedt een gestructureerde opleiding, waarbij je gedurende een doorlopende leerlijn door verschillende docenten begeleid wordt. Gedurende 30 weken krijg je op zaterdag les (van 9.30-12.00 uur en 12.30-15.00 uur). Een jaar bestaat uit verschillende modules die elk zo’n 4 weken duren. Gedurende drie jaar verschuift het accent in de lessen van formele handvatten (beeldaspecten: vlakverdeling, tonaliteit, ruimtelijkheid e.d.) naar een open en persoonlijke beschouwing van kunst in een eigentijdse beeldtaal. 

Werkplaats 
Na afronding van deze driejarige opleiding is er de mogelijkheid om tot meer verdieping van de eigen stijl te komen op de Stadsacademie Werkplaats.Met name cursisten die de basisopleiding hebben afgerond werken verder in de Werkplaats. Heb je deze opleiding niet gevolgd maar ben je zeer gemotiveerd en heb je de nodige vaardigeheden? Ook dan ben je van harte welkom in de Werkplaats. Het is fijn om in groepsverband te schilderen en van elkaar te leren!

Bijkomende materiaalkosten: Voor aanvang van de eerste les ontvang je van één van de docenten een welkomstemail voorzien van een benodigdhedenoverzicht. Houdt rekening met extra materiaalkosten tussen de 300 en 400 euro.

Meer informatie over en beeldmateriaal van de Stadsacademie Den Haag vind je hier.