Stadsacademie

STADSACADEMIE DEN HAAG– De klassieke opleiding van nu!
Voor ambitieuze cursisten die zich intensief willen scholen in de kunstvakken kent Den Haag sinds 2009 de STADSACADEMIE DEN HAAG. 

Academische traditie 
Centraal staat de ontwikkeling van het plastisch tekenen en schilderen, naar de waarneming, door de beheersing van de weergave van vorm, massa, ruimte en licht.
Door te werken met ruimtelijke constructies, stilleven, model en landschap maak je kennis met de klassieke schilderonderwerpen en leer je de basisvaardigheden om deze weer te geven. 

Doorlopende leerlijn 
De STADSACADEMIE DEN HAAG biedt een gestructureerde opleiding, waarbij je gedurende een doorlopende leerlijn door verschillende docenten begeleid wordt. In modules van gemiddeld vier lessen, 30 lessen per jaar in totaal, volg je één zaterdag in de week onderwijs (9.30-12.00 uur en 12.30-15.00 uur). Gedurende drie jaar verschuift het accent in de lessen van formele handvatten (zgn. beeldaspecten: vlakverdeling, tonaliteit, ruimtelijkheid e.d.) naar een open en persoonlijke beschouwing van kunst in een eigentijdse beeldtaal. 

Werkplaats 
Na afronding van deze 3-jarige opleiding is er de mogelijkheid om tot meer verdieping van de eigen stijl te komen op de STADSACADEMIE WERKPLAATS.
Hoewel hier vooral cursisten aan meedoen die de basisopleiding hebben afgerond, is de Werkplaats nadrukkelijk opengesteld voor alle gemotiveerde schilders met de nodige vaardigheden die in groepsverband willen schilderen en van elkaar willen leren!

Meer informatie over en beeldmateriaal van de Stadsacademie Den Haag vind je
 HIER.

De sessies vinden plaats op zaterdag van 9.30-12.00 uur en 12.30-15.00 uur.

Bijkomende materiaalkosten: bij afname van het gehele materialenpakket ontvangt u bij de firma Goedman korting en komt het lesmateriaal op ongeveer € 355; al naar gelang uw verbruik, kan dit wijzigen. Papier is in dit pakket niet opgenomen. Voor aanvang van de eerste les ontvangt u van één van de docenten een welkomstemail voorzien van een benodigdhedenoverzicht.