Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 22-1055

Cursus Duits beginners 1 (A1)

Cursus Duits beginners 1 (A1)
Cursuscode: 22-1055

Duits is een belangrijke taal. Wist je dat zo’n 100 miljoen inwoners van de Europese Unie Duits als moedertaal hebben? Daarmee is Duits de meest gesproken taal in de Europese Unie. Behalve in Duitsland wordt er ook Duits gesproken in Oostenrijk, Zwitserland, Luxemburg en Liechtenstein. Maar ook in delen van België en Italië komt Duits als moedertaal voor. Duits is bovendien een populaire tweede taal, bijvoorbeeld in Oost-Europa. Handig dus wanneer je op vakantie gaat of internationale ambities hebt.

In deze cursus leer je de beginselen van de Duitse taaleen basisvocabulaire, de uitspraak en de grammatica. Tijdens de cursus komen de persoonlijke voornaamwoorden en regelmatige werkwoorden aan de orde en wordt je woordenschat geleidelijk uitgebreid. Daarnaast maak je kennis met de naamvallen. Aan het einde van de cursus kun je korte gesprekken voeren.

Het moderne cursusboek Begegnungen A1+ wordt gebruikt bij deze cursus. Het is erg geschikt is voor volwassen die de Duitse taal willen leren op een vlotte en effectieve manier.

Het cursusboek is opgedeeld in 8 hoofdstukken met elk vier delen:
A: Lees- en luisterteksten en dialogen, training woordenschat en grammatica
B: Waard om te weten: Landeskunde
C: Oefeningen voor grammatica en woordenschat
D: Terugblik en samenvatting van elk hoofdstuk

Maandag 19 september 2022
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 18:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 205,00
Mw. E. (Elly) Feenstra
Boek: Begegnungen A1+ (klik hier voor meer informatie)
18:30 - 20:00
Locatie: Zandvliet Lyceum (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
E. (Elly) Feenstra
E. (Elly) Feenstra
Weer starten waar het ooit begon; docent Duits in het volwassenonderwijs! In de afgelopen 25 jaar heb ik op verschillende scholen lesgegeven, van vmbo t/m hbo. Tot 2017, toen bracht de liefde mij naar Den Haag, ben ik verhuisd en gaf ik mijn baan op de IVA in Driebergen op. Nu ben ik zzp-er, verzorg zakelijke taaltrainingen bij bedrijven én geef ik rondleidingen (ook in het Duits) in Museum Voorlinden en in het Kunstmuseum. In het Kunstmuseum geef ik tevens ook lessen aan het Johan de Witt college en het MBO. Naast docent en partner, ben ik ook moeder van een volwassen dochter en zoon. In mijn vrije tijd bezoek ik musea en concerten, kijk ik graag Netflix én sport ik veel; skiën, skaten, pilates, spinning en in de “c”-tijd heb ik mijn handicap 54 golf behaald.
//-->