Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 21-1068

Cursus Duits conversatie (B1/B2)

Cursus Duits conversatie (B1/B2)
Cursuscode: 21-1068

Cursus Duitse Conversatie B1 / B2 

In de conversatie lessen spreken wij in groepsverband over onderwerpen en thema’s die gezamenlijk met  de deelnemers  worden gekozen. 

Praktische onderwerpen en situaties tijdens vakanties en reizen, maar ook kunst, cultuur, muziek of  poëzie behoren tot de mogelijkheden.

Wij werken in de les met actuele teksten  van internet en uit de media en met video’s en livestream TV.    

Als ondersteuning  voor praktische oefeningen (met herhaling van de grammatica) maken wij tevens gebruik van het boek Begegnungen B 1+ (Schubert Verlag), ISBN 978-3-941323-20-9.

Voor wie is deze cursus bedoeld?
Deze cursus is bestemd voor deelnemers met een goede kennis van de Duitse taal, die hun spreekvaardigheid willen oefenen en verbeteren en uiteraard hun woordenschat willen vergroten. Tijdens de lessen zal ook aan de uitspraak aandacht worden besteed.

Woensdag 22 september 2021
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 194,00
Mw. G. (Gisela) Döll
Boek: Begegnungen B1+ (klik hier voor meer informatie)
20:15 - 21:45
Locatie: Zandvliet Lyceum (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
G. (Gisela) Döll
G. (Gisela) Döll
Mijn naam is Gisela Döll, ik ben in Duitsland geboren en opgegroeid en wel in het stadje Lauterbach in de deelstaat Hessen. Sinds 1976 woon ik permanent in Nederland. Mijn drijfveren als docent: Ik wilde altijd al docent Duits worden omdat ik de liefde voor mijn taal en land graag wil doorgeven en veel mensen in Nederland met de Duitse taal en cultuur in contact wil brengen. Zeker omdat veel Nederlanders weinig affiniteit met Duitsland en de Duitse taal hebben. Daarom vind ik het fantastisch om aan volwassene studenten Duitse les te geven. Deze studenten hebben veel interesse voor de Duitse taal en zijn erg gemotiveerd. Ik geef met veel enthousiasme en plezier al een aantal jaren les aan de Volksuniversiteit in Den Haag.