Cursus zakelijk Duits - Geschäftsdeutsch (A2/B1)

Duitsland is de belangrijkste handelspartner van Nederland. Steeds meer Nederlandse bedrijven doen zaken met dit land. Een goede kennis van de Duitse taal is daarbij van essentieel belang. Deze cursus leert je het Duits dat je nodig hebt in het bedrijfsleven. Denk o.a. aan specifieke termen en het taalgebruik om te onderhandelen, je ideeën te presenteren en of zakelijke afspraken te maken. Ook aan de zakelijke etiquette wordt aandacht besteed.
De cursus is bestemd voor bijvoorbeeld ondernemers in het MKB, die reeds zaken doen met Duitsland en hun kennis van het Wirtschafts- oder Geschäftsdeutsch willen verbeteren of voor ondernemers die zakelijke contacten met Duitsland willen aangaan.

Geschäftliche Begegnungen A 2+ (zakelijke ontmoetingen) is een eigentijds cursusboek voor deelnemers die succesvol zaken willen doen binnen de Duitse markt en die een redelijke basiskennis van de Duitse taal hebben. De methode Begegnungen biedt een compleet les- en werkboek met tevens gratis online oefeningen op de website van de uitgever.

Het boek behandelt in 7 Kapitel (hoofdstukken) algemene situaties en onderwerpen uit de zakelijke praktijk:
Kapitel 1: Begrüßung und Vorstellung
Kapitel 2:  Ein ganz normaler Arbeitstag
Kapitel 3: Ein voller Terminkalender
Kapitel 4:  Geschäfliche Kontakte
Kapitel 5: Im Berufsverkehr
Kapitel 6: Auf Geschäftsreise
Kapitel 7:  Produkte und ihre Eigenschaften

In de cursus wordt vooral aandacht besteed aan de uitbreiding en verdieping van uw woordenschat, mondelinge en schriftelijke communicatie en oefeningen, waarin tevens de grammatica wordt toegepast resp. herhaald.

Woensdag 3 november 2021
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 18:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. G. (Gisela) Döll
Boek: Geschäftliche Begegnungen A2+ (klik hier voor meer informatie)
G. (Gisela) Döll
Mijn naam is Gisela Döll, ik ben in Duitsland geboren en opgegroeid en wel in het stadje Lauterbach in de deelstaat Hessen. Sinds 1976 woon ik permanent in Nederland. Mijn drijfveren als docent: Ik wilde altijd al docent Duits worden omdat ik de liefde voor mijn taal en land graag wil doorgeven en veel mensen in Nederland met de Duitse taal en cultuur in contact wil brengen. Zeker omdat veel Nederlanders weinig affiniteit met Duitsland en de Duitse taal hebben. Daarom vind ik het fantastisch om aan volwassene studenten Duitse les te geven. Deze studenten hebben veel interesse voor de Duitse taal en zijn erg gemotiveerd. Ik geef met veel enthousiasme en plezier al een aantal jaren les aan de Volksuniversiteit in Den Haag.