Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 21-2026

Workshops Duitse literatuur

Workshops Duitse literatuur
Cursuscode: 21-2026

Workshop  Duitse literatuur    
Als basis gebruiken wij de boekenlijst in “Gute Nacht Freunde”, een boekje met de persoonlijke keuze van uitgever Christoph Buchwald, volgens hem literaire hoogtepunten van de hele twintigste eeuw.  

Gute Nacht Freunde” omvat een lijst met o.a. boeken van Duitse schrijvers als  Thomas Mann, Arnold Zweig, Frans Kafka, Heinrich Böll, Hans Fallada, Günther Grass , Martin Walser, die in het Nederlands zijn vertaald.

 

Boeken die volgens Christoph Buchwald “een idee geven van de buren, van hun land, geschiedenis, mentaliteit en van de verschillen in onze kijk op de wereld. Een belangrijk criterium is daarbij: het leesplezier “.

Wij maken gezamenlijk een keuze van de boeken wij willen bespreken in de workshop.

ISBN 978-90-5936-661-9     

Zie ook “https://duitslandinstituut.nl/artikel/15706/literatuur-om-duitsland-te-begrijpen.

 

Maandag 16 mei 2022
5 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 18:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 98,00
Mw. G. (Gisela) Döll
Boek: Gute Nacht Freunde (klik hier voor meer informatie)
18:30 - 20:00
Locatie: Zandvliet Lyceum (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
G. (Gisela) Döll
G. (Gisela) Döll
Mijn naam is Gisela Döll, ik ben in Duitsland geboren en opgegroeid en wel in het stadje Lauterbach in de deelstaat Hessen. Sinds 1976 woon ik permanent in Nederland. Mijn drijfveren als docent: Ik wilde altijd al docent Duits worden omdat ik de liefde voor mijn taal en land graag wil doorgeven en veel mensen in Nederland met de Duitse taal en cultuur in contact wil brengen. Zeker omdat veel Nederlanders weinig affiniteit met Duitsland en de Duitse taal hebben. Daarom vind ik het fantastisch om aan volwassene studenten Duitse les te geven. Deze studenten hebben veel interesse voor de Duitse taal en zijn erg gemotiveerd. Ik geef met veel enthousiasme en plezier al een aantal jaren les aan de Volksuniversiteit in Den Haag.
//-->