Business English course (intermediate A2/B1)

Do you have to speak and write in English at work? Do you lack confidence? Then come along to this business English course. It’s intermediate level so suitable for anyone with an A2/B1 background in English. We will cover the four skills reading, writing, speaking and listening in the context of the office. Subjects include requesting information, arranging appointments and dealing with complaints by phone and by email. Writing formal and informal emails, participating in a meeting, meeting visitors, cross cultural exchange (dealing with the British!) and presenting.

In addition we will cover language used to describe figures and charts, economics, marketing/advertising and a range of idiomatic business language. The course is 1.5 hours per week and runs for 12 weeks. Everyone is expected to do a short presentation during the final week.

Donderdag 4 november 2021
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 18:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. C. (Caroline) Totton
C. (Caroline) Totton
"Hallo! Ik ben Caroline en ik kom uit Belfast in Noord-Ierland. Ik woon al bijna 19 jaar in Nederland en geef Engelse les aan de Volkuniversiteit Den Haag sinds 2014. Daarvoor werkte ik voor 12 jaar voor de Verenigde Naties en tussendoor heb ik gestudeerd voor een MSC (in 2007 geslaagd). In 2013 heb ik mijn Cambridge English teaching certificate behaald bij de British Council in Amsterdam. In mijn vrije tijd speel ik gitaar en zing ik. Daarnaast hou ik van lezen (enkele van mijn favoriete schrijvers zijn Oscar Wilde, Iris Murdoch en Thomas Hardy). In 2011 heb ik een roman gepubliceerd en mijn ambitie is een bestseller te schrijven! Ik woon in Den Haag met mijn partner en onze kat. Hello! I'm Caroline and I come from Belfast in Northern Ireland. I've been living in The Netherlands for almost 19 years and giving English classes at the Volksuniversiteit Den Haag since 2014. Before that I worked for the United Nations for 12 years and studied for a Masters degree during that time too. I received my Cambridge English teaching certificate at the British Council in Amsterdam in 2013. In my free time I sing and play guitar and love to read (my favourite writers among many more are Oscar Wilde, Iris Murdoch and Thomas Hardy). In 2011 I wrote and published a novel and my ambition is to write a bestseller! I live in Den Haag with my boyfriend and our cat.