Cursus Frans half-beginners 2 (A2-b)

De Franse taal is uit het Latijn is voortgekomen en behoort daardoor tot de Romaanse talen. Ongeveer 110 miljoen mensen spreken het als moedertaal, bijv. in Frankrijk, Canada (Quebec), België en Zwitserland. Daarnaast wordt het door ruim 50 miljoen mensen gebruikt als tweede taal, met name in Afrika en Zuidoost-Azië. Ondanks de opkomst van het Engels is het Frans nog altijd een belangrijke taal in het diplomatieke verkeer en van de officiële talen van de Verenigde Naties. In de ‘cours de langue’ staat de mondelinge communicatie voorop. Met behulp van afwisselende teksten, dialogen en oefeningen, bouwt de cursist geleidelijk zijn kennis van de taal op.

Frans half-beginners 2
Wie de cursus half beginners 1 heeft gevolgd en de eerste drie hoofdstukken van Voyages Nieuw 2 heeft afgerond kan starten met deze cursus. Het boek Voyages Nieuw 2 biedt de cursist veel afwisseling, waarbij het geleerde op een speelse manier en in realistische situaties wordt geoefend.

Met dit tweede deel van de leergang wordt in twee cursusjaren (4 blokken van 12 lessen) niveau A2 van het Europees Referentiekader bereikt.

Woensdag 19 januari 2022
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. drs. S.T.P. (Susanne) Lueb
Boeken: Voyages nieuw 2 tekstboek, Voyages nieuw 2 werkboek (klik hier voor meer informatie)
Inschrijving nog open >
drs. S.T.P. (Susanne) Lueb
Na mijn afstuderen aan de HBO-Lerarenopleiding Frans-Engels te Nijmegen, ben ik de opleiding Internationale Betrekkingen (met als vreemde taal Frans) aan de Rijksuniversiteit te Groningen gaan volgen. Naast mijn andere internationale werkzaamheden geef ik graag Franse les aan de Volksuniversiteit te Den Haag, dit doe ik nu inmiddels drie jaar. Doordat ik zelf in Frankrijk heb gestudeerd, gewoond en gewerkt heb ik een goede kennis van de Franse taal, houd ik veel van Franse chansons en ben ik een echte francofiel geworden. Graag dompel ik toekomstige studenten Frans onder met de Franse manier van leven, cultuur en taal.
//-->