Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 22-1230

Cursus Hongaars half-gevorderden 1 (A2)

Cursus Hongaars half-gevorderden 1 (A2)
Cursuscode: 22-1230

Het Hongaars is een bijzondere en niet eenvoudige taal, die qua woordenschat en grammatica van de andere Europese talen afwijkt. Een verre verwant van de Hongaarse taal is het Fins, al is dat op het eerste gezicht niet direct te herkennen. Aangezien Hongarije sinds 1 mei 2004 deel uitmaakt van de Europese Unie, neemt de interesse voor het Hongaars steeds meer toe. Een groeiend aantal mensen ontdekt de culturele rijkdommen van het land van Béla Bartók, Zoltán Kodály en ook van Jan Cremer. Ook in economisch opzicht mag Hongarije zich verheugen in een nog immer groeiende belangstelling. Veel toeristen vinden sinds jaar en dag hun weg naar Budapest en het Balatonmeer, maar ook andere steden en streken als Sopron, Pécs, Debrecen en Eger, respectievelijk het Bükkgebergte en de puszta van Hortobágy zijn zeker een bezoek waard. Ongeacht of iemand Hongarije bezoekt voor toerisme, cultuur of handelscontacten, het is in alle gevallen een voordeel enige kennis van de Hongaarse taal te hebben. Om vooruitgang te boeken bij het verwerven van deze taal is het noodzakelijk dat de cursist zich thuis regelmatig met de materie bezighoudt.

Hongaars half-gevorderden 1
Deze cursus is een vervolg op de cursussen Hongaars beginners waarin niveau A1 is afgerond. We gaan starten met niveau A2. Behalve aan grammatica wordt er gewerkt aan alle taalvaardigheden, waarbij het spreken centraal staat.

In de loop van deze cursus zult u steeds beter in staat zijn gesprekken te voeren en eenvoudige teksten te lezen.

De docente is bereikbaar op: tel. 06-25083301, e-mail: visseragnes@hotmail.com.

Bij de cursus wordt ook met het gratis programma QUIZLET gewerkt. De quizlet pagina van de docente is te vinden op: Quizlet Agnes Visser. Alle studiesets zijn voorzien van een Hongaarse geluidsopname, prima om de uitspraak te oefenen. 

Maandag 19 september 2022
12 lessen van 1 uur aanvangstijd 19:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 205,00
Mw. drs. A. (Agnes) Visser-Szendi
Boek: MagyarOK A2+ - tekst- en werkboeken (klik hier voor meer informatie)
19:15 - 20:15
Locatie: Klokhuis (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
drs. A. (Agnes) Visser-Szendi
drs. A. (Agnes) Visser-Szendi
//-->