Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 22-1411

Latijn - basiscursus 1

Latijn - basiscursus 1
Cursuscode: 22-1411

Aan de hand van eenvoudige stukjes Latijn leggen wij de basis voor het vertalen in het Nederlands. De bijbehorende grammatica wordt in de les behandeld. Daarnaast wordt ook stilgestaan bij culturele aspecten als mythologie, historische achtergronden, kunst en literatuur, aspecten die hun sporen in onze eigen cultuur hebben nagelaten.

Lesmateriaal (gezamenlijk aan te schaffen in overleg met de docent):
Caroline Fisser en Pim Verhoeven, Disco 1 – een moderne leergang Latijnse taal en cultuur, Tekstboek en Werkschrift, Uitg. Primavera Educatief – Leiden

Dinsdag 20 september 2022
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 246,00
Dhr. drs. C. (Kees) Meiling
20:45 - 22:15
Locatie: Zandvliet Lyceum (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
drs. C. (Kees) Meiling
drs. C. (Kees) Meiling
Kees Meiling is o.m. docent Latijn aan de Volksuniversiteit, alweer voor het zevende jaar. In het verleden doceerde hij daar bijbels Hebreeuws. Hij vertaalde boeken uit het Hebreeuws, maar ook uit het Grieks (de geschriften van Julianus Apostata) en in de toekomst uit het Latijn. Voor hem zijn Latijn en Grieks een relatief late roeping: in 2010 heeft hij de studie klassieke talen cum laude afgerond; Zijn voorliefde betreft onderlinge beïnvloeding van talen en woordgeschiedenis, daarnaast literatuur en geschiedenis in het algemeen.
//-->