Cursus Hebreeuws (Ivriet) - beginners (jaar 1)

In deze cursus leer je in het eerste deel lezen en schrijven. In het tweede deel worden basale onderwerpen uit de grammatica behandeld en oefeningen gemaakt. Verder begin je met het aanleggen van een basiswoordenschat. Ook leer je eenvoudige zinnen om mensen te begroeten en kennis te maken. Waar mogelijk wordt tijdens de lessen aandacht besteed aan het land en de bewoners. De stof wordt behandeld aan de hand van een door de docent uit te reiken syllabus.

Om deze cursus goed te kunnen volgen is het belangrijk dat je ook thuis oefent.

Lesmateriaal kun je bij de docent aanschaffen (€ 20,-).

Een pdf met een uitgebreide beschrijving van de leerdoelen vind je HIER.

Donderdag 20 oktober 2022
24 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. drs. P.G. (Peter) Luzac
drs. P.G. (Peter) Luzac
Drs. Peter Luzac (1947) is bij onze Haagse Volksuniversiteit het gezicht achter de opleiding Modern Hebreeuws. Hij heeft aan de Universiteit Leiden Semitische Talen en Culturen gestudeerd. In de praktijk, naast zijn dagelijkse werkkring heeft hij lange ervaring in het onderwijzen van Hebreeuws. Een bijzondere vorm daarvan is het opleiden van jongens voor hun Bar Mitswa. Luzac is bestuurder van het Nederlands Israëlitisch Kerkgenootschap (NIK). Tot ziens ??? lehitra???ot!
//-->