Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 22-1443

Cursus schrijfvaardigheid 2 - Beter formuleren

Cursus schrijfvaardigheid 2 - Beter formuleren
Cursuscode: 22-1443

Hoe begin je een brief? En wat is de beste manier om hem af te sluiten? Is het beter om informatie zakelijk en afstandelijk te formuleren of is het beter om een beetje persoonlijker te zijn en te laten merken wat je ergens van vindt? Kun je beter een lange zin schrijven, of beter twee korte? Hoe bouw je een zin keurig en correct op?

De cursus
Beter Formuleren
biedt veel informatie over het bouwen en formuleren van zinnen in zakelijke teksten (brieven, mails, rapporten en studieverslagen). Zo voorziet de cursus in een overzicht van veel gebruikte formuleringen in zakelijke correspondentie en oefent de cursist om informatie formeler of juist minder formeel te verwoorden. In deze cursus wordt eveneens veel aandacht besteed aan de correcte zinsbouw en daarbij komen natuurlijk ook fouten aan de orde die veel mensen maken. Cursisten krijgen volop de gelegenheid om vragen te stellen en er is gelegenheid om zinnen uit werk of studie naar de les mee te nemen om deze met de groep te bespreken. De cursus biedt vervolgens zowel in de lessen als in het huiswerk veel oefenmateriaal om verschillende stijlen en verschillende soorten teksten uit te proberen.

De cursus Beter Formuleren (10 avonden in januari-maart) is de tweede cursus in de serie Schrijfvaardigheid. De andere cursussen zijn:
- Foutloos Schrijven (10 avonden in september-november)
- Zakelijke Schrijfvaardigheid (10 avonden in april-juni)

Woensdag 11 januari 2023
10 lessen van 3 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 341,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. drs. A.N. (Nico) Langeweg
Boek: Vraagbaak Nederlands (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 22:00
Locatie: Zandvliet Lyceum (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
drs. A.N. (Nico) Langeweg
drs. A.N. (Nico) Langeweg
//-->