Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 22-1445

Cursus schrijfvaardigheid 3 - Zakelijke schrijfvaardigheid

Cursus schrijfvaardigheid 3 - Zakelijke schrijfvaardigheid
Cursuscode: 22-1445

Moet u zakelijke teksten schrijven en vindt u het moeilijk om de juiste toon aan te slaan of een goede structuur te bedenken? Of zit u vaak lang naar het beeldscherm te staren in afwachting van die eerste zin, die maar niet wil komen? In de training Zakelijke Schrijfvaardigheid leert u om efficiënt en effectief  zakelijke teksten te schrijven.

Deze training is geschikt voor:
- moedertaalsprekers op minimaal mbo- of havo-niveau;
- NT2-sprekers op minimaal hbo-niveau (in de oorspronkelijke taal) die het Nederlands op B2-niveau beheersen.

Doel
In deze cursus leert u geen standaardzinnen die mooi klinken, maar u leert om in een gegeven situatie de juiste toon en de juiste inhoud te bepalen. De training besteedt daarnaast aandacht aan de conventies van veel voorkomende tekstgenres, zoals zakelijke brieven, offertes, interne rapporten en e-mailberichten. Een tweede belangrijk doel is om het schrijfproces efficiënter te organiseren, zodat u uiteindelijk minder tijd kwijt bent om uw zakelijke teksten te schrijven.

In deze cursus is er slechts beperkte gelegenheid om problemen met spelling en zinsopbouw te bepreken, maar u wordt uiteraard wel aangemoedigd om adviezen uit algemene taaladviesliteratuur in de praktijk toe te passen en vooral om helder en correct te formuleren.

Methode
De training heeft een sterk praktische benadering. U krijgt wekelijks een schrijfopdracht. Tijdens de bijeenkomsten worden de teksten - of delen daaruit - besproken. De ervaring leert dat deze bespreking veel bruikbare leermomenten oplevert. Afhankelijk van uw vragen is het mogelijk om aan specifieke problemen extra aandacht te besteden.

De cursus Zakelijke Schrijfvaardigheid (10 avonden in april-juni) is de derde cursus in de serie Schrijfvaardigheid. De andere cursussen zijn:
- Foutloos Schrijven (10 avonden in september-november)
- Beter Formuleren (10 avonden in januari-maart)

Woensdag 29 maart 2023
10 lessen van 3 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 341,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. drs. A.N. (Nico) Langeweg
Boek: Vraagbaak Nederlands (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 22:00
Locatie: Zandvliet Lyceum (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
drs. A.N. (Nico) Langeweg
drs. A.N. (Nico) Langeweg
//-->