Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 22-1436

Cursus Nederlandse Gebarentaal

Cursus Nederlandse Gebarentaal
Cursuscode: 22-1436

Deze cursus is bedoeld voor mensen die kennis willen maken met de Nederlandse Gebarentaal (NGT) en wordt aangeboden door een dove docent samen met een gebarentolk. De cursus is nuttig als aanvulling bij werk in de zorgsector, het onderwijs en andere sectoren waar gebarentaal goed van pas komt. Ook voor sociale doeleinden kan deze cursus worden gevolgd. Aan het eind van deze cursus kan de cursist een algemeen gesprek voeren met doven/slechthorenden.

In deze cursus ligt de nadruk op het leren van gebaren en het formuleren van korte zinnen. Er worden verschillende thema's behandeld: vingerspellen van A tot Z, getallen, kleuren, dieren en nog veel meer. Ook zullen dove/slechthorende taalvrijwilligers op regelmatige basis de lessen bijwonen en is er de kans om spreekvaardigheid te oefenen.

Halverwege de cursus (les 7) zal er een tussentoets worden afgenomen en bij de laatste les is er een eindtoets. Bij het behalen van de eindtoets krijgt de cursist een certificaat. Het cursusmateriaal is bij de prijs inbegrepen.

Als je nog vragen hebt over de inhoud van de cursus, kan je mailen naar de docent: gotterspeer@gmail.com.

gebarentaal cijfers

Zin om alvast wat gebaren te oefenen? Klik gerust op een van de video's hieronder als voorproefje: https://www.youtube.com/watch?v=RSNLoEEQqsQ (Alfabet)
https://www.youtube.com/watch?v=kzDVRq_MHzI (Vervoer)
https://www.youtube.com/watch?v=oKwvzNTu9p4 (Dieren)

Woensdag 21 september 2022
12 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 260,00
Dhr. G. (Gomer) Otterspeer
19:30 - 21:30
Locatie: Zandvliet Lyceum (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
G. (Gomer) Otterspeer
G. (Gomer) Otterspeer
//-->