Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 21-1703

Cursus Pools beginners 2 (A1-b)

Cursus Pools beginners 2 (A1-b)
Cursuscode: 21-1703

Op slechts 750 kilometer afstand van Den Haag begint Polen, het land van wetenschapper Copernicus en musicus-componist Chopin, van paus Wojtyla en Nobelprijswinnares Szymborska. Wilt u Polen met zijn fascinerende cultuur en geschiedenis en met zijn prachtig en gevarieerd landschappelijk schoon ontdekken, maar vormt de taal voor u nog een barrière? Dan is deze cursus een plezierige manier om de grondbeginselen van deze Slavische taal - met relatief ook veel invloeden van Germaanse en (neo-)Latijnse talen - te leren.

Pools beginners 2
Naast de spelling, die gewoon in het ons vertrouwde alfabet wordt weergegeven, verdiept u zich in de grammatica van het Pools en leert u verder eenvoudige zinnen te maken en gesprekjes te voeren. Buiten intonatie en uitspraak besteden we veel aandacht aan spreken, woordenschat en grammatica. Daarom is de cursus heel intensief en zal u in korte tijd een dieper begrip van de taal krijgen. De boeken zijn tevens van 2 cd’s voorzien, wat cursisten in de gelegenheid stelt de taal ook thuis te horen en te oefenen.

Deze cursus is een vervolg op de cursus Pools beginners 1. We gaan verder met hetzelfde cursusmateriaal.

Een taal leren gaat niet vanzelf, het regelmatig bijwonen van de lessen en het maken van het huiswerk (ca. 3 uur per week) is dan ook een vereiste.

Als het zeker is dat uw cursus doorgaat, kunt u boeken bestellen. Dit kan via bol.com, amazon etc, maar ook via de docente (stuurt u hiervoor een email naar info@volksuniversiteitdenhaag.nl).

Dinsdag 2 november 2021
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 194,00
Mw. A.Z. (Anna) Sartanowicz
Boek: Podręcznik Polski, krok po kroku 1 (klik hier voor meer informatie)
20:30 - 22:00
Locatie: Zandvliet Lyceum (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
A.Z. (Anna) Sartanowicz
A.Z. (Anna) Sartanowicz
In Polen heb ik de studie pedagogiek met als specialisatie pedagogiek voor het lager onderwijs afgerond aan de voormalige Pedagogische Academie die tegenwoordig onderdeel is van de Universiteit Warmië en Mazurië. Voordat ik naar Nederland verhuisde, heb ik 7 jaar als lerares geschiedenis en als kleuterjuf gewerkt bij een basisschool. Sinds 1996 ben ik woonachtig in Nederland waar ik o.a. als groepsleidster bij de kinderopvang werk. Op het gebied van de Poolse taal ben ik vooral actief bij de Poolse zaterdagschool in Delft waar ik de Poolse lessen aan kinderen van 4 tot 10 jaar geef en diverse activiteiten organiseer. Na 2009 werkte ik ook als docent Pools voor Nederlandse volwassenen bij de Pools-Nederlandse Kulturele Vereniging (PNKV) in Amsterdam. Mijn hobby's zijn lezen, tuinieren, tennissen en fietsen.