Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 22-1706

Cursus Pools beginners 3 (A1)

Cursus Pools beginners 3 (A1)
Cursuscode: 22-1706

Op slechts 750 kilometer afstand van Den Haag begint Polen, het land van wetenschapper Copernicus en musicus-componist Chopin, van paus Wojtyla en Nobelprijswinnares Szymborska. Wilt u Polen met zijn fascinerende cultuur en geschiedenis en met zijn prachtig en gevarieerd landschappelijk schoon ontdekken, maar vormt de taal voor u nog een barrière? Dan is deze cursus een plezierige manier om de grondbeginselen van deze Slavische taal - met relatief ook veel invloeden van Germaanse en (neo-)Latijnse talen - te leren.

Pools beginners 3

Deze vervolgcursus sluit aan op een eerdere jaarcursus Pools 1 of de beginners 2 cursus van vorig seizoen. Als u al over enige kennis van de Poolse taal beschikt, mag u zich echter ook direct voor deze cursus inschrijven. Wat de behandelde basisgrammatica betreft, zijn de meeste naamvallen – het Pools kent er zeven – al aan de orde geweest, maar deze zullen zeker nader worden belicht en verder worden geoefend. Daarnaast zal ook aandacht aan conversatie worden geschonken. Hoewel enige kennis van grammaticale structuren onontbeerlijk is, staat niettemin de praktische kant van de Poolse taal in deze cursus centraal.

Een taal leren gaat niet vanzelf, het regelmatig bijwonen van de lessen en het maken van huiswerk (ca. 3 uur per week) is dan ook een vereiste. We starten in deze cursus met les 6 van Krok po koroku deel 1.

Als het zeker is dat uw cursus doorgaat, kunt u boeken bestellen. Dit kan via bol.com, amazon etc, maar ook via de docente (stuurt u hiervoor een email naar info@volksuniversiteitdenhaag.nl).

Donderdag 22 september 2022
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 17:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 410,00
Mw. A.Z. (Anna) Sartanowicz
Boek: Podręcznik Polski, krok po kroku 1 (klik hier voor meer informatie)
17:45 - 19:15
Locatie: Zandvliet Lyceum (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
A.Z. (Anna) Sartanowicz
A.Z. (Anna) Sartanowicz
In Polen heb ik de studie pedagogiek met als specialisatie pedagogiek voor het lager onderwijs afgerond aan de voormalige Pedagogische Academie die tegenwoordig onderdeel is van de Universiteit Warmië en Mazurië. Voordat ik naar Nederland verhuisde, heb ik 7 jaar als lerares geschiedenis en als kleuterjuf gewerkt bij een basisschool. Sinds 1996 ben ik woonachtig in Nederland waar ik o.a. als groepsleidster bij de kinderopvang werk. Op het gebied van de Poolse taal ben ik vooral actief bij de Poolse zaterdagschool in Delft waar ik de Poolse lessen aan kinderen van 4 tot 10 jaar geef en diverse activiteiten organiseer. Na 2009 werkte ik ook als docent Pools voor Nederlandse volwassenen bij de Pools-Nederlandse Kulturele Vereniging (PNKV) in Amsterdam. Mijn hobby's zijn lezen, tuinieren, tennissen en fietsen.
//-->